Microsoft ruimt de Office apps voor Android op

  Microsoft heeft een app uitgebracht waarin verschillende apps worden samengevoegd voor Android. In de app heb je Word, PowerPoint en Excel met nieuwe mogelijkheden. Je hoeft ze nu niet meer apart te downloaden op je telefoon.

  In de app kan je op je telefoon bijvoorbeeld onderweg eenvoudig een Word bestandje of een presentatie maken. Met de meest gebruikte tools kun je documenten, spreadsheets of presentaties in elkaar zetten en bewerken wanneer je wilt. Met Word en Excel kun je teksten en tabellen scannen. Die worden vervolgens geopend in een document die je kan bewerken. Documenten kun je weer gemakkelijk opslaan op je telefoon of in je cloudopslag.

  De app is bedoeld voor je smartphone en kan je gratis downloaden. De app werkt dan ook niet op tablets of Chromebooks. Het is nog niet bekend of de app ook voor de iOS beschikbaar wordt gesteld, op het moment is de applicatie exclusief voor Android-telefoons.

  Weg met losse apps

  De nieuwe Office applicatie voor Android moet ervoor gaan zorgen dat de telefoons van gebruikers flink worden opgeruimd. De apps die Office beschikbaar stelt waren voorheen namelijk los te downloaden, waardoor gebruikers tot wel vier apps op hun telefoon hadden staan. Met Office worden al die applicaties samengevoegd in één bestand en tegelijkertijd je smartphone opgeruimd. Gebruik jij de applicaties van Microsoft of heb je meer de voorkeur voor de apps van Google?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.