De 5 beste 4K TV’s van dit moment

  Nu CES 2020 er weer opzit en de nieuwe televisies bijna op de markt verschijnen is het tijd om te kijken naar de beste 4K TV’s van dit moment. Gezien het beste moment om een nieuwe tv te kopen bijna voor de deur staat is dit hét moment om een nieuw model uit te zoeken. Laat al die nieuwe modellen die vanaf maart verschijnen lekker links liggen en kies voor de gegarandeerde kwaliteit van de bakbeesten in deze lijst!

  5. Philips OLED 804 (2019)

  Verkrijgbaar in 55” en 65”

  We trappen deze lijst af met Philips en haar prachtige OLED 804 model. Deze televisie combineert een paar toffe features die tezamen de woonkamer omtoveren tot thuisbioscoop. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de televisie OLED-panelen wat gelijk een pluspunt is natuurlijk.

  Combineer dit met Ambilight en je woonkamer straalt iedere keer dat je de tv aanzet. Deze kleurrijke feature weet je dan ook extra snel mee te slepen in iedere film, serie of game die je aan het spelen bent. Helaas valt het besturingssysteem wel wat tegen, maar met een Chromecast omzijl je dit probleem al snel.

  4. Samsung Q900R QLED TV

  Verkrijgbaar in 65”, 75” en 85”

  Van Philips schakelen we door naar Samsung (een naam die je wel vaker op deze lijst gaat tegenkomen), want Samsung weet met haar Q900R als enige met een 8K televisie deze lijst te halen. Dit brengt natuurlijk een reusachtig prijskaartje met zich mee, maar daar krijg je dan ook wat voor. Technisch gezien spelen we met dit model dan ook een beetje vals, maar ja, je kunt natuurlijk ook 4K content bekijken met deze tv.

  Als eerste natuurlijk 8K beeldkwaliteit, maar ook fantastische kleuren en een heerlijke helderheid. Je bent er zeker van dat je de komende tien jaar geen televisie hoeft aan te schaffen als je deze televisie haalt, maar hoeveel je van bepaalde features gebruik kunt maken is nog maar de vraag. Zoveel 8K-content is er nog niet en de next-gen consoles kunnen alleen upscalen naar 8K. Wie liever alvast voorbereid wil zijn op de toekomst weet in ieder geval dat dit de televisie is om voor te kiezen.

  3. Panasonic GZW954 OLED Serie

  Verkrijgbaar in 65”

  Wie opzoek is naar een goed alternatief voor de eerste twee modellen kan met dit model van Panasonic zijn geluk niet op. Hoewel deze niet specifiek gericht is op gamers (maar wel lage inputlag heeft), kunnen filmliefhebbers met de GZW954 goed uit de voeten. Als we kijken naar de beeldkwaliteit slaagt dit model op vrijwel ieder vlak met vlag en wimpel.

  Zo kunnen we spreken van een heerlijke kleurweergave, is het zwartdetail buitengewoon goed en is de HDR-functionaliteit fantastisch. Het geluid had alleen wel wat beter gekund, maar dat kan een apart audio-systeem al snel verbloemen. Je moet dan wel nog wat dieper in de buidel tasten en gezien het model al prijzig is, staat Panasonic’s tv op de derde plek.

  2. Samsung Q90R QLED TV

  Verkrijgbaar in 55”, 65” en 75”

  Het zilver in deze lijst met beste 4K TV’s van dit moment gaat naar de Q90R QLED TV van Samsung. Waar de fabrikant in het verleden nog wel eens flinke kritiek ontving, wordt deze goed toegepast voor de Q90R. Zo zijn de zwartwaarden een stuk beter voor dit model en is de kijkhoek vergroot waardoor de televisie zij aan zij staat met de beste OLED-modellen.

  Helaas mist de televisie wel Dolby Vision ondersteuning waardoor het contrast niet van optimale kwaliteit is in vergelijking met de competitie. Hoewel de HDR-prestaties erg indrukwekkend zijn, doet deze net onder voor Dolby Vision. Als het onderscheid tussen Dolby Vision en HDR je geen moer interesseert, is dit model nog steeds een goede aanrader.

  1. LG C9 OLED Serie

  Verkrijgbaar in 55”, 65” en 77”

  We sluiten deze lijst af met het pareltje onder de televisies, namelijk de C9 OLED Serie van LG. Dit meesterwerk kost je een flinke duit, maar is iedere cent meer dan waard dankzij de geweldige beeldprestaties die geleverd worden. Dankzij de OLED-panelen kun je een fantastisch contrast verwachten (al helemaal als je HDR ook meeneemt in de berekening) en de helderheidswaarden van de tv overklast de competitie.

  Hoewel HDR10+ ontbreekt klagen we niet, want de Dolby Vision ondersteuning weet veel goed te maken. Combineer dit met 4K beeldkwaliteit en de future proofing via de vier HDMI 2.1 en je hebt een televisie die het meer dan waard is om in huis te halen. Gezien de nieuwe modellen bijna lanceren is het slim om dat moment (vaak in maart) af te wachten zodat je de C9 met flinke korting kunt halen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.