Instagram brengt waarschijnlijk oude feature terug

News
dinsdag, 18 februari 2020 om 14:00
instagram 1474231 1920f1631792356
Instagram gaat mogelijk een 'nieuwe' manier aanbieden om de meest recente foto’s en video's te laten zien van accounts die je volgt. Intern is het platform bezig met het testen van een “Laatste Berichten” functie. Deze optie zal verschijnen als pop-up over de algemene feed heen.
Deze ‘nieuwe’ functie zou er voor moeten zorgen dat gebruikers niets meer hoeven te missen. De feature gaat lijken op Facebooks omgekeerde chronologische nieuwsoverzicht. Hierin laat Facebook eerst de nieuwste berichten zien. Instagram wil via deze functie gebruikers tevreden stellen en ervoor zorgen dat ze weten wat er nieuw is of wat er speelt.
Als gebruikers kiezen voor “bekijk berichten” dan worden ze doorgestuurd naar een nieuwe pagina met de meest recente posts van hun netwerk. Als ze hier niet voor kiezen, blijven ze gewoon op hun 'normale' nieuwsfeed. In 2016 bepaalde Instagram zelf wat er in het nieuwsoverzicht verscheen, door een algoritme. Dit algoritme was gebaseerd op wat voor posts gebruikers de meeste interactie mee hadden.
Instagram probeerde eerder gebruikers te helpen er zeker van te zijn dat ze alle berichten van hun netwerk hadden gezien met een "Je bent helemaal bij" -invoeging in de feed als je voorbij alles van de afgelopen 48 uur was gescrold. ‘Laatste Berichten’ kunnen een andere manier zijn om Instagram-gebruikers te laten weten dat ze helemaal up-to-date zijn.

Populair Nieuws