Microsoft Hololens 2 krijgt Unreal Engine 4 support

  Tijdens de MWC 2019 heeft Microsoft de Hololens 2 onthuld. De Hololens is een mixed reality apparaat dat virtuele projecties tot leven wekt. De Hololens 2 is vooral bedoeld voor bedrijven en zal een fiks prijskaartje met zich meebrengen. Er zijn verbeteringen gemaakt ten opzichte van de eerste Hololens.

  Microsoft laat weten dat zij met de Hololens 2 de Unreal Engine 4 gaat ondersteunen. Hierdoor zou het voor ontwikkelaars makkelijker gaan zijn om games te brengen naar de Hololens. Hier moeten we waarschijnlijk eerst nog even op wachten, aangezien de Hololens 2 in eerste instantie gericht is op bedrijven.

  De Hololens heeft een opvolger en dat kunnen we ook gaan merken in de portemonnee. De Hololens 2 is nu al voor bedrijven te pre-orderen voor een flink bedrag van 3500 dollar. Tijdens de demo van de Hololens 2 was er de mogelijkheid om een ATV te repareren met hulp van de Hololens.

  Microsoft Hololens 2 verhelpt problemen van zijn voorganger

  De originele headset uit 2016 kampte met een aantal problemen die nu zouden zijn verholpen. Zo was het gezichtsveld van de Hololens heel klein en konden er alleen maar dingen geprojecteerd worden in een klein deel van de Hololens. Microsoft zegt dit probleem te hebben opgelost door het gezichtsveld te verdubbelen in de opvolger van de Hololens.

  Of de Hololens 2 ook beschikbaar wordt voor particulieren is de vraag.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.