'Toto Wolff aast op de positie van CEO van de Formule 1'

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 13:00
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Momenteel is Toto Wolff één van de succesvolste teambazen in de Formule 1. Naar verluidt heeft de Oostenrijker alleen nog meer ambities, want hij zou de CEO van de sport willen worden.
Jarenlang was Mercedes het dominante team in de Formule 1 en was Toto Wolff de gevierde man. De laatste twee jaar gaat het alleen een stuk moeilijker voor het team en ligt de teambaas onder vuur. Wolff stelt zelfs dat de auto van 2023 de ‘grootste fout’ was die hij de laatste jaren heeft gemaakt.
Nu heeft de Oostenrijker misschien andere ambities gekregen. Wolff aast namelijk op de positie van CEO in de Formule 1. Dat claimt de Spaanse F1-journalist Pedro Fermin Flores in zijn podcast.
Het zal wel een flinke uitdaging worden. Voor de positie zou Wolff namelijk de goedkeuring nodig hebben van de andere teambazen. En dat terwijl hij zelf de laatste jaren vaak een politiek spelletje heeft gespeeld, waar veel collega’s geen fan van zijn. Toch ziet Fermin Flores het wel gebeuren: “Waarom zou het Toto niet lukken? Er zijn gekkere dingen in het leven gebeurd.”

Is de positie vrij?

Misschien nog wel het grootste struikelblok van de vermeende missie is Stefano Domenicali. De Italiaan is de huidige CEO van Formula One Management en het lijkt er niet op dat hij binnenkort vertrekt.
Niet alle coureurs en fans zijn fan van zijn aanpak, bijvoorbeeld door sprintraces erdoorheen te pushen, maar de sport blijft wel groeien. Er lijkt dus weinig reden voor Domenicali om op te stappen of de topman uit zijn functie te zetten.

Populair Nieuws