Microsoft draait Windows 10 en 11 in de cloud voor een maandelijks bedrag

News
dinsdag, 03 augustus 2021 om 11:00
pexels oleg magni 2058128f1627979968
Normaal zal je Windows 10 - en binnenkort Windows 11 - op een computer moeten draaien als je gebruik wil maken van het besturingssysteem. Daar is nu alleen verandering in gekomen, want Microsoft heeft een clouddienst voor een maandelijkse prijs gelanceerd.
Hoewel de systeemeisen van het recent aangekondigde Windows 11 niet extreem hoog zijn, werken veel bedrijven nog steeds met vrij verouderde PC’s. Niet elk bedrijf zal dus makkelijk het nieuwste besturingssysteem of zelfs Windows 10 kunnen draaien om de computers op de werkvloer. Microsoft is daarvoor nu met een oplossing gekomen.
Het enorme techbedrijf komt namelijk nu met Windows 365, een dienst waarmee gebruikers Windows 10 en binnenkort Windows 11 kunnen streamen vanuit de cloud op hun computer, smartphone of tablet. Ook wordt het daardoor mogelijk om vanuit huis met dezelfde bestanden en toegang te werken als de PC op kantoor, op een veilige manier.

Clouddienst van Windows is niet gratis

Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan de nieuwe dienst van Microsoft. Voor Windows 365 moeten gebruikers namelijk maandelijks betalen. De goedkoopste versie kost 18,20 euro per gebruiker per maand. Daarvoor krijg je 64GB aan opslag en 2GB aan RAM tot je beschikking. Als je een betere ‘PC’ wil hebben, dan gaat de prijs omhoog. De duurste versie kost maar liefst 147,50 euro per gebruiker per maand. Daarvoor krijg je toegang tot 512GB aan opslag en 32GB RAM.
Windows 365 is niet de eerste keer dat Microsoft komt met een betaald abonnement voor diensten. Eerder kwam het bedrijf al met Office 365, dat gebruikers de mogelijkheden van de verschillende Office-applicaties biedt - zoals World, Excel en PowerPoint.