Microsoft cancelt alle fysieke events voor 2020, gaat volledig digitaal

  Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt de ene na de andere conferentie gecanceld of uitgesteld. E3 is gecanceld, GDC is uitgesteld en gaat volledig digitaal. Ook Microsoft heeft al een aantal conferenties gecanceld. Nu heeft Microsoft bekendgemaakt vrijwel alle conferenties voor de rest van 2020 en mogelijk begin 2021 volledig digitaal te maken.

  Het was al duidelijk dat alle grote en kleine events voorlopig gecanceld zijn. Vrijwel wereldwijd worden alle grote bijeenkomsten uitgesteld of gecanceld. Meest prominente technische evenementen waren natuurlijk E3 en GDC. Waar E3 dit jaar helemaal niet doorging, wordt GDC naar de zomer uitgesteld en zal volledig digitaal plaatsvinden. Voor veel evenementen in het najaar is nog onduidelijk of en hoe deze plaats kunnen vinden. Microsoft heeft hierin alvast duidelijkheid geschept. Vrijwel alle interne en externe evenementen worden volledig digitaal. Voor een belangrijk evenement direct na de zomer, Microsoft Ignite, is dit al officieel bekendgemaakt.

  Microsoft heeft al eerder aangegeven de omzetting naar telewerken en ondersteuning door de cloud versneld voor al haar interne werknemers door te voeren. Dit is een van de aanleidingen waardoor zij aan kon geven dat geplande producten, waaronder de Xbox Series X in het najaar geen vertraging op zullen lopen. Nu gaat ze dus een stap verder door ook alle conferenties digitaal aan te gaan bieden.

  De veiligheid van onze community is onze eerste prioriteit. Vanwege de gezondheidsrisico's als gevolg van het COVID-19 virus zal de jaarlijkse Microsoft Ignite conferentie digitaal geleverd worden, in plaats van een in-person event.

  Microsoft Ignite

  Ook in 2021 nog digitale events?

  Officieel heeft Microsoft niets gemeld over events in 2021, maar dit wordt volgens ZNet wel onderzocht. Voor de lancering van de Xbox Series X betekent dat dus ook dat alle presentaties en aankondigingen volledig digitaal plaats zullen vinden.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.