Microsoft blikt terug op mislopen GTA 3

News
donderdag, 16 december 2021 om 13:30
xboxf1625226596
Het verhaal van GTA 3 is een beetje hetzelfde als dat van de band Queen. Queen werd door allerlei muziekstudio's afgewezen, maar zijn uiteindelijk toch enorm beroemd geworden. Ditzelfde geldt een beetje voor GTA 3.
Vanwege de 20ste verjaardag van Xbox is Microsoft een documentaire achtige serie begonnen. In de documentaire wordt verteld hoe de launch van de eerst Xbox werd voorbereid. Een groep werknemers bij Microsoft ging op tour om de Xbox op de hypen. Lang verhaal kort: Tijdens de tour werd de groep benaderd door een kleine game studio, die een game pitchte voor de Xbox. Helaas vond de groep de game te riskant, en weigerde om de game op Xbox uit te brengen. Deze game bleek GTA 3 te zijn, en Sony was degenen die toen de game lanceerde op de PlayStation 2.
De game werd exclusief op de PlayStation 2 uitgebracht. Het spel is ongeveer 14,5 miljoen keer verkocht, en is de best verkochte game van 2001. Het zal zelfs de beste verkochte game van 2002 worden, maar de sequel op GTA 3 deed het nog beter. In de documentaire van Xbox worden nog allemaal andere leuke verhalen gedeeld. De documentaire serie kijkt naar het verleden, heden maar ook naar de toekomst. Het is duidelijk dat Microsoft in ieder geval geleerd heeft niet zomaar games af te wijzen. Voor je het weet loop je miljoenen mis.

PlayStation 3 verdwijnt langzaam

16 december wordt de online versie van GTA stilgelegd voor de oudere consoles. Je kunt dan geen GTA online meer spelen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Oudere consoles beginnen langzaam te verdwijnen, veel game studio's leggen hun games stil op oudere consoles. Ook het spel LittleBigPlanet heeft haar servers offline gehaald voor de oudere LittleBigPlanet games. De PlayStation 3 en Xbox 360 verdwijnen langzaam als speelbare consoles, wanneer de PlayStation 4 en Xbox One aan de beurt zijn is nog maar de vraag. Dit zal waarschijnlijk nog wel eventjes duren aangezien de PlayStation 5 en Xbox Series X nog maar net uit zijn.