Mexicaanse media boos op Verstappen en Red Bull Racing

News
dinsdag, 22 november 2022 om 13:30
max verstappen gp japan 2022 1f1665051080
Tijdens de GP van Abu Dhabi streden Sergio Perez en Charles Leclerc om de tweede plaats in het kampioenschap. Mexicaanse media zijn na afloop niet tevreden met de ondersteuning van Max Verstappen en Red Bull Racing.
Na het conflict tussen Sergio Perez en Max Verstappen in Brazilië, beloofde de regerend wereldkampioen om zijn teamgenoot zo goed mogelijk te ondersteunen voor de GP van Abu Dhabi. Zo gaf hij de Mexicaan een mooie slipstream tijdens de kwalificatie en ook aan het begin van de race kon Perez meeliften met Verstappen door middel van DRS.
Uiteindelijk was het alleen niet genoeg om Perez de tweede plek in het kampioenschap te laten bemachtigen. Charles Leclerc hanteerde namelijk een één-stop-strategie, terwijl Perez twee keer naar binnen werd geroepen en uiteindelijk anderhalve seconde tekort kwam.
Na afloop van het seizoen zijn de Mexicaanse media allesbehalve blij met Verstappen en Red Bull Racing. Zo schrijft de website Esto dat Perez ‘een slechte strategie’ kreeg van het team en dat hij ‘nooit hulp heeft gekregen’ van Verstappen. Toch was het voor Checo ‘een geweldig jaar, zelfs met een teamgenoot en team tegen hem’.

Gaat Perez voor de titel in 2023?

De Mexicaanse krant Diaro de Mexico gaat nog een stukje verder. De publicatie claimt dat Perez ‘een fundamenteel onderdeel’ was voor het kampioenschap voor Verstappen, terwijl het ondertussen zelf zijn eigen races schaadde. Maar nu hij zelf steun nodig had, ‘deed noch Red Bull Racing noch Max dat’. Volgens de krant hoopt Perez te strijden voor het kampioenschap in 2023 ‘als hij volgend jaar echt de steun krijgt van het team’.
Volgens Sportingnews zijn de prestaties van Perez in ieder geval duidelijk. Als Verstappen namelijk niet zo hebben bestaan, dan zou de Mexicaan ‘geweldige overwinningen hebben behaald en zou hij op het podium staan in 16 van de 22 races’, aldus de website. Ook zei hij in dat geval nipt de titel hebben behaald ten opzichte van Leclerc.

Populair Nieuws