Meta Quest Pro releasedatum, specs en controllers officieel onthuld

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 10:00
meta quest prof1665554136
Meta heeft tijdens de Meta Connect presentatie allerlei updates gegeven over hun VR-systemen. Tijdens deze presentatie is ook de Meta Quest Pro VR-bril samen met de prijs en releasedatum van het apparaat onthuld.
Meta heeft tijdens de Connect presentatie het één en ander over hun samenwerking met Microsoft en games aangekondigd. Maar daarnaast is nu ook de nieuwe Meta Quest Pro VR-bril officieel laten zien. De Quest Pro is bedoeld om technologie te bieden die zowel werken als gamen beter maakt dan ooit moet in VR. De headset heeft een perfecte balans door de dunne lenzen aan de voorkant en een batterij aan de achterkant.
De Meta Quest Pro is de eerste VR-bril die je ook de echte wereld om je heen kan tonen. Het heeft namelijk camera’s aan de buitenkant waardoor gebruikers snel weer de ruimte om zich heen kunnen zien om bijvoorbeeld even iets te noteren of te pakken. De lenzen zijn nu ook dunner ten opzichte van de Quest 2 en hebben meer pixels in het midden wat resulteert in scherpere beelden. Deze nieuwe lenzen hebben ook meer contrast en laten levendigere kleuren zien. Ook de controllers van de Meta Quest Pro zijn beter dan ooit. Ze traceren nu zonder de headset zelf de ruimte om de gebruiker heen en hebben haptic feedback effecten gekregen. Ook kan er een pennetje aan de controller vastgezet worden om te schrijven.

Meta Quest Pro VR-Bril kan emoties aflezen

De technologie van de nieuwe VR-Bril zorgt ook voor verbeteringen in de wereld van de headset zelf. Het kan nu emoties van de gebruiker aflezen zodat de avatar deze kan nabootsen in de VR-wereld. Zo kan je zien wanneer iemand lacht of fronst met zijn wenkbrauwen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de camera’s aan de binnenkant van de VR-bril.
De Quest Pro is nu te bestellen voor 1799,99 euro. Het leveren van de VR-brillen begint vanaf 22 oktober. De Meta Quest 2, die een paar maanden geleden iets duurder is geworden, blijft ook nog beschikbaar.