'Mercedes heeft vervanger voor Lewis Hamilton gevonden'

News
donderdag, 13 juni 2024 om 13:00
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
George Russell rijdt volgend jaar voor Mercedes, maar zijn teamgenoot is nog niet bekend. Maar naar verluidt heeft het team nu de vervanger voor Lewis Hamilton gevonden.
Het was een grote schok aan het begin van het jaar. Na twaalf jaar vertrekt Lewis Hamilton bij Mercedes en trekt hij het scarlet red van Ferrari aan. En dat terwijl het leek alsof hij zijn F1-carrière zou beëindigen bij het Duitse team.
De beslissing van de zevenvoudig wereldkampioen heeft alleen wel voor problemen gezorgd voor Toto Wolff. De teambaas moet ineens op zoek naar een nieuwe teamgenoot, terwijl veel topcoureurs al vast liggen bij de concurrentie. De Oostenrijker heeft geprobeerd om Max Verstappen los te weken bij Red Bull Racing, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.
Naast de Nederlander kijkt Wolff natuurlijk ook naar andere opties. Naar verluidt heeft hij nu zelfs de knoop doorgehakt. Het Duitse RTL meldt namelijk dat de jonge Kimi Antonelli in 2025 voor Mercedes zal rijden.

Jong talent voor Mercedes

Antonelli wordt door velen vergeleken met Verstappen. De Italiaan is met zijn 17 jaar op het moment nog erg jong, maar maakt al veel indruk in de junior-categorieën. Eerder heeft hij al de Italiaanse F4, de ADAC Formula 4, Formula Regional Middle-East en Formula Regional European Championship gewonnen. Momenteel rijdt hij voor Prema in de Formule 2.
Door zijn kampioenschappen heeft Antonelli ook al genoeg punten voor zijn superlicentie. Sinds de vroege verschijning van Verstappen is een regel ingevoerd dat F1-coureurs minimaal 18 jaar oud moeten zijn en 40 punten hebben op hun superlicentie. Antonelli wordt in augustus oud genoeg om zijn debuut te maken in de Formule 1.
Of de Italiaan daadwerkelijk voor Mercedes gaat rijden, dat is nog even afwachten. Maar er zijn steeds minder coureurs die een optie zijn voor het stoeltje en Wolff zal op een gegeven moment een keuze moeten maken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties