Meer Guardians of the Galaxy muziek onthuld

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 15:00
guardians of the galaxy peter rocketf1635759461
Marvel's Guardians of the Galaxy is de gloednieuwe game van Eidos Montreal die in september verschijnt. Nu heeft uitgever Square Enix wat meer details bekendgemaakt over de muziek in de game. De tracklist zal namelijk onder andere nummers van Kiss en Gary Numan bevatten, maar dat is lang niet de grootste verrassing!
In een nieuwe video legt Senior Audio Director Steve Szczepkowski uit hoe muziek precies een rol speelt in Marvel's Guardians of the Galaxy. Waar muziek in de films een grote rol speelt, geldt hetzelfde voor de game. Szczepkowski noemt de groep als het ware een rockband en heeft in de muziekkeuze hier dan ook mee gespeeld. De game heeft namelijk niet alleen eigen muziek, maar ook een soundtrack met bekende nummers.
In de soundtrack hoor je onder andere een nummer van Culture Club. Rockmuziek, net als Pop-Wave-muziek, uit de jaren '80 staat grotendeels centraal in de game. Zo kunnen spelers onder andere de volgende nummers verwachten in de game:
  • Kiss - I Love It Loud
  • Gary Numan - Cars
  • Hot Chocolate - Every 1's A Winner
guardians of the galaxy draxf1623613120

Guardians of the Galaxy muziek ook tijdens gevechten

De muziek voor de game zelf is geschreven door Richard Jaques. De muziek moet dan ook bijdragen aan het gevoel alsof je een 22 uur-durende film speelt. Ook als je niet speelt, maar simpelweg vanaf de bank meekijkt, moet je nog van de game kunnen genieten, net als in de bioscoop.
Muziek wordt ook in de gevechten gebruikt, namelijk via de Huddle-mechanic. Star-Lord roept hierdoor het team bij elkaar voor een peptalk, terwijl muziek op de achtergrond bij moet dragen aan een episch gevoel van onoverwinnelijkheid. Hoe de Huddle verder precies werkt, kun je lezen in ons exclusieve interview met de makers.

The Star-Lord Band

Opvallend is verder dat Szczepkowski zelf ook op de soundtrack van de game staat. Eidos Montreal heeft namelijk een ode gebracht aan een band die Star-Lord in de game vroeger leuk vond, namelijk The Star-Lord Band. Szczepkowski kreeg de taak om een nummer te schrijven van deze zelfbedachte band, genaamd Space Riders With No Name.
Na het schrijven en opnemen van de eerste versie van het nummer kreeg de creative director van de game het nummer te horen dat Szczepkowski voor de testversie zelf zong. Deze sloeg zo goed aan dat er niet meer naar een andere zanger is gezocht. Szczepkowski noemt het zelf een kinderdroom die uitkomt.

Populair Nieuws