Meer focus op vouwtelefoons voor Samsung

News
donderdag, 29 juli 2021 om 13:15
samsung galaxy fold release opnieuw aangekondigd 153005 2
Samsung wil haar focus meer verleggen naar opvouwbare telefoons. Zo meldt Bloomberg na aanleiding van een gesprek met investeerders. Het idee is om de vouwbare telefoon op korte termijn weer een gangbare optie te maken.
In augustus begint het initiatief met de onthulling van de nieuwe Samsung Galaxy Fold 3. De nieuwe telefoon wordt verwacht op 11 augustus wanneer Samsung haar nieuwe telefoonlijn uit de doeken doet. Recente geruchten stellen dat de Fold-serie het stokje over gaat nemen van de Samsung Note-lijn. De Note-lijn wisselt samen met de Galaxy-serie ieder half jaar af met een nieuwe release als de vlaggenschip-lijn van Samsung.
Wel is het nog nodig dat de prijs van de Fold-lijn wat omlaag gaat. De meest recente variant van de telefoon, de Fold 2, was bij lancering in Nederland bijvoorbeeld 1999 euro. In vergelijking was de Galaxy Note 20, de meest recente versie van de Note-lijn, slechts 1299 euro.

Vouwtelefoons van Samsung krijgt veel aandacht

Dat de Fold-lijn het stokje over gaat nemen lijkt in het gesprek met investeerders redelijk te worden bevestigd. Vragen van investeerders over de Note-lijn werden constant ontweken door Samsung. Er werd alleen gesteld dat Samsung constant wil inspelen op de vraag van consumenten en hier dynamisch op inspeelt. Daarmee lijkt het bedrijf te verwijzen naar de Fold-lijn en de toenmende vraag van vouwbare telefoons.

Populair Nieuws