Media Markt hackers eisen 50 miljoen dollar

News
dinsdag, 09 november 2021 om 10:00
Een hackersgroep die afgelopen weekend een grote aanval inzette op de Media Markt heeft eisen gesteld richting de winkelketen. De hackersgroep, genaamd Hive, wil zo'n 50 miljoen dollar (omgerekend 43 miljoen euro). In ruil voor dat bedrag krijgt Media Markt weer toegang tot de gegijzelde systemen.
Media Markt is inmiddels aan het onderhandelen met de criminelen. Zo meldt RTL Nieuws. Media Markt zou aan het onderhandelen zijn over een betalingsregeling met de hackersgroep.
Hackersgroep Hive dook in juni 2021 voor het eerst op. De groep heeft als doel verschillende bedrijven en organisaties te hacken om vervolgens de systemen te gijzelen. In ruil voor losgeld kunnen de systemen vervolgens weer worden vrijgegeven. Betalingen moeten in Bitcoin worden gedaan.

Media Markt hackers al flink berucht

Hive is vooral berucht geworden in recente maanden door de verschillende doelwitten die de hackersgroep maakt. Waar nu de Europese vestigingen van Media Markt in Duitsland, België en Nederland zijn geraakt, viel Hive eerder al Amerikaanse ziekenhuizen aan. Hierdoor konden toen verschillende medische ingrepen niet doorgaan.
Media Markt blijft wel gewoon open in Nederland. Via de webshop wordt alleen wel duidelijk gemaakt dat er technische problemen zijn en dat de levertijd hierdoor mogelijk wat langer is. Daarnaast is het tijdelijk niet mogelijk om producten te retourneren of af te halen. Wanneer de problemen zijn opgelost, is nog niet duidelijk.