Max Verstappen wordt wel degelijk voorgetrokken volgens voormalig F1-coureur

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 17:30
sergio perez max verstappen gp australie 2023f1681197606
Volgens teambaas Christian Horner hebben zijn coureurs gelijke kansen bij Red Bull Racing. Maar voormalig F1-coureur Johnny Herbert stelt dat Max Verstappen wel degelijk wordt voorgetrokken.
Bij het team van Red Bull Racing wordt altijd volgehouden dat er geen nummer één in het team van tevoren wordt aangewezen. De coureurs hebben aan het begin van het seizoen gelijke kansen en de mogelijkheid om voor het kampioenschap te gaan. Zelfs met drie titels achter zijn naam zou Max Verstappen geen onbetwiste nummer één zijn bij het team.
Voormalig F1-coureur Johnny Herbert is het daar alleen niet mee eens. In gesprek met Megadice laat de Brit weten dat er in de onderhandelingen met Benetton ook werd gezegd dat teamgenoot Michael Schumacher geen voorkeur zou krijgen. Beide coureurs zouden een team vormen, toegang hebben tot dezelfde informatie en samenwerken.
Volgens Herbert was dat alleen nooit het geval in de praktijk, omdat er volgens hem altijd de voorkeur wordt gegeven aan de man die presteert.

“Als dat zo is, dan voel je dat en dat gevoel is lastig weg te krijgen. Hoe vaak Sergio ook zegt dat hij het negeert, het heeft wel impact op je. Sergio moet in een cocon kruipen en elke keer de klappen opvangen van de media en soms zelfs opmerkingen van zijn eigen team.”

Concurrentie voor Perez

De druk voor Perez is aankomend seizoen ook erg hoog. Het contract van de Mexicaan loopt aan het einde van 2024 af en er zijn meerdere coureurs die graag zijn stoeltje willen overnemen. Zo is het geen geheim dat Daniel Ricciardo terug wil naar Red Bull Racing, maar Yuki Tsunoda wil ook zijn kans wagen voor het hoofdteam.