Max Verstappen-rivaal Sebastian Vettel verlaat Ferrari

  Liefhebbers van de Formule 1-serie Drive to Survive zagen het misschien al aankomen, maar het is nu officieel. Na het seizoen van 2020 zal topcoureur Sebastian Vettel het team van Ferrari verlaten.

  Netflix

  Er waren al lange tijd geruchten, maar op dinsdagochtend hebben Sebastian Vettel en Ferrari het officieel gemaakt. Het team en de coureur zullen na het einde van dit seizoen niet langer meer verder gaan met de samenwerking. Daarmee komt een de stint van Vettel bij het beroemde Italiaanse na zes jaar ten einde.

  De reden voor het vertrek van Vettel zal ongetwijfeld te maken hebben met de komst van Charles Leclerc. Zoals in Drive to Survive te zien is heeft de jonge Monegask te sprong gemaakt van Alfa Romeo naar Ferrari en is snel het lievelingetje geworden van het team. Nu de positie van Vettel als nummer één coureur bij Ferrari niet meer is gegarandeerd, heeft hij zijn opties overwogen en besloten om er een punt achter te zetten.

  Wat nu voor Vettel?

  Wat de viervoudig wereldkampioen na 2020 gaat doen is nog niet bekend. Momenteel hebben maar een handjevol coureurs een contract voor 2021, dus er zijn in theorie nog veel plekken vrij voor de Duitser. Het is alleen de vraag of hij na Ferrari wel naar een team in het middenveld wil gaan. Het lijkt namelijk onwaarschijnlijk dat hij de teamgenoot van Lewis Hamilton kan worden bij Mercedes of naast Max Verstappen gaat rijden bij Red Bull Racing. 2020 kan daarmee mogelijk het einde betekenen van de indrukwekkende carrière van Vettel in de Formule 1.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.