Max Verstappen onthult nieuwe helm speciaal voor GP Miami

News
woensdag, 04 mei 2022 om 14:30
red bull f1 max verstappen helmf1650464519
Dit jaar wordt er voor de eerste keer gereden in Miami met de Formule 1. Om dat te vieren zal Max Verstappen rondrijden in een speciale helm tijdens de GP Miami en jij kan de helm zelf ook in huis halen.
De populariteit van Formule 1 in de Verenigde Staten groeit snel, mede dankzij Drive to Survive op Netflix. De FIA en Liberty Media zijn dan ook bezig geweest om de sport nog meer naar het land te krijgen door middel van nieuwe Grands Prix. Zo kunnen we naast de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin later dit jaar, nu ook genieten van de GP Miami die dit weekend wordt georganiseerd.
De Formule 1-teams zijn zelf ook druk bezig met het vieren van de komst van de nieuwe Grand Prix, door bijvoorbeeld merchandise te introduceren die geïnspireerd is op Miami Vice. Max Verstappen gaat nog een stapje verder en zal dit weekend rijden met een speciale helm.
De Nederlandse wereldkampioen heeft de helm bekendgemaakt via een video op zijn Instagram-pagina. Als je de helm zelf ook in huis wil tentoonstellen, dan is dat binnenkort mogelijk. Via de Verstappen store kan je namelijk een replica van de helm in huis halen in twee verschillende varianten: eentje in een 1:2-schaal en de ander in een 1:4-schaal.

Belangrijke Grand Prix voor Verstappen

Verstappen zal aankomend weekend willen schitteren, niet alleen met zijn nieuwe helm, maar ook met zijn prestaties op de baan. De Nederlander wist namelijk in Imola op indrukwekkende wijze het maximale aantal punten binnen te harken en daarmee het gat met concurrent Charles Leclerc te verkleinen.
Het gat bedraagt alleen nog steeds 27 punten en het momentum ligt momenteel aan de kant van Verstappen. Als de Red Bull Racing-coureur dat vast kan houden en het gat nog kleiner kan maken, dan zal de druk flink verhoogd worden op Leclerc.