Max Verstappen kiest Sergio Perez niet als zijn ideale teamgenoot

News
donderdag, 04 januari 2024 om 9:30
sergio perez max verstappen gp australie 2023f1681197606
Vrijwel elk team wil Max Verstappen erbij hebben, maar de Nederlander is nu gevraagd hoe zijn ideale team eruitziet. En daar maakt teamgenoot Sergio Perez geen deel van uit.
De dynamiek tussen twee coureurs is zeer belangrijk. Als een team de twee beste coureurs van het moment heeft en de beste auto, hoeft dat geen garantie te zijn voor een kampioenschap. De coureurs kunnen elkaar ook enorm in de weg zitten. Kijk bijvoorbeeld naar McLaren in 2007 met de strijd tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Uiteindelijk ging Kimi Raikkonen er met de titel vandoor.
Het is dan ook een interessante vraag wie coureurs zien als hun ideale teamgenoot. Zo werd Max Verstappen gevraagd door Motorsport Aktuell wie zijn ideale coureursduo zou zijn als hij teambaas is.

“Mag ik mezelf kiezen? Dan mezelf. En ik daarbij zou ik Lando Norris kiezen. Hij is nog jong, met een lange carrière voor de boeg. En hij kan ook zeer, zeer snel zijn.”

Keuze voor de McLaren coureurs

Het is geen geheim dat Norris en Verstappen goed met elkaar overweg kunnen. De twee coureurs zijn al lange tijd vrienden, al zelfs voordat ze allebei in de Formule 1 terechtkwamen. Dat de keuze valt op Norris is dat ook niet zo’n verrassing.
Als de Nederlander niet zichzelf mag kiezen, dan weet hij ook wie hij als tweede coureur zou nemen: Oscar Piastri. De Australiër heeft pas net zijn rookie-seizoen gehad, maar hij heeft al duidelijk veel indruk gemaakt op de paddock in één jaar tijd.