Matchfixing in Counter Strike wordt door de FBI aangepakt

  Matchfixing is plotseling overal in het nieuws. Het gaat niet alleen om de traditionele sporten zoals darten en basketballen meer, maar ook de professionele gametoernooien worden nu hardhandig aangepakt op het gebied van matchfixing. Het is inmiddels zo groot geworden dat zelfs de FBI aan de slag gaat met een onderzoek naar het valsspelen.

  In een interview met CS:GO Youtuber ‘Slash32’ geeft aan, aan Ian Smith (voorzitter van de esports integriteits comissie in Australië) dat er een kleine, maar wel invloedrijke groep matchfixers bezig is met het beïnvloeden van de wedstrijden. Deze groep zou een lange tijd bezig zijn geweest met het proberen te beïnvloeden van het Noord-Amerikaanse MDL toernooi. Hier waren fikse prijzen te winnen van 30.000 dollar en die kans wilde de groep niet laten liggen. Het probleem is alleen dat de Amerikanen nog niet enorm ervaren zijn als het aankomt op wedden op esports. Op het moment zijn ze druk bezig met een onderzoek en de FBI gaat er ook volledig in op, het is niet duidelijk hoe ver het onderzoek al is en of de matchfixers al zijn gevonden.

  Australië heeft al wel resultaat

  In Amerika staat er geen straf op het plegen van matchfixing, in Australië is dat wél het geval. Smith heeft tijdens het interview aangegeven dat het Australische team op een spoor zit en dus mogelijk ook de mensen heeft die achter het beïnvloeden van matches zitten. Met de financiële middelen van Amerika en de FBI die erbij betrokken zijn, zal het naar verwachting dan ook niet lang duren voordat het probleem in de VS is opgelost.

  Counter-Strike: Global Offensive

  Verkijgbaar vanaf 22 august 2012

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.