Mass Effect-schrijver geeft duidelijkheid over gefaalde verfilming

News
maandag, 28 juni 2021 om 16:00
mass effectf1624886611
Alweer tien jaar geleden werd bekendgemaakt dat er een Mass Effect-verfilming bij Legendary Pictures plaatsvond. Ondertussen zijn we jaren later en de adaptatie van de game-franchise is nooit gekomen. Nu geeft Mass Effect-schrijver Marc Walters aan waarom dit nooit gebeurd is.
Tijdens een gesprek met Business Insider geeft Mass Effect-schrijver Marc Walters aan waarom de verfilming van de game nooit gebeurd is, waar hij aangeeft dat het team altijd tegen de IP aan het vechten was tijdens het process van het script schrijven. ‘’Wat voor verhaal gaan we in 90 tot 120 minuten vertellen?’’ zegt Walters. ‘’Gaan we de game gerechtigheid geven?’’ Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de filmversie geschrapt werd.
Alhoewel de filmversie geschrapt werd, geeft de schrijver aan dat er een suggestie werd gemaakt voor een serie van de gelijknamige game. Marc Walters geeft aan dat een Mass Effect-serie de perfecte manier is om het verhaal te vertellen, waar je het verhaal goed kan indelen per aflevering. Toch is dit ook niet van de grond gekomen gekomen.
Alhoewel het lijkt alsof de Mass Effect-verfilming er nooit aan gaat komen, houdt Walters goede hoop. Zo geeft hij aan dat Hollywood op een gegeven moment aan komt bellen, waardoor het een zaak is van ‘’wanneer’’ in plaats van ‘’of’’ het gaat gebeuren. ‘’Het is zo’n uitgebreide wereld,’’ zegt Walters. ‘’Veel mensen die ik ken in de TV en filmindustrie zijn met mij in contact gekomen om mij te vragen wanneer we de verfilming gaan maken en hoe we dat gaan doen.’’

De Mass Effect-franchise

De Mass Effect-franchise vindt plaats in een alternatief universum, waar de mensheid en diverse alien-rassen de Melkweg hebben gekoloniseerd met behulp van technologie dat achtergelaten is door een moderne, maar verdwenen samenleving. Recent is Mass Effect Legendary Edition uitgekomen voor diverse platformen, dat bestaat uit de eerste drie games in een nieuw jasje, waarvan de eerste oorspronkelijk in 2007 uitkwam.

Populair Nieuws