Marvel’s Spider-Man 2 Platinum Trophy ongekend vaak gehaald

News
maandag, 27 november 2023 om 14:30
marvels spider man 2f1696319930
Als je ooit de Trophy List van je favoriete game hebt bekeken is het je misschien al opgevallen dat er soms opvallend weinig mensen zijn die een bepaalde Trophy hebben gehaald. Zeker de Platinum Trophy is meestal zeldzaam, maar bij Marvel’s Spider-Man 2 is die juist opvallend vaak gehaald.
De Trophy voor het afronden van de tutorial is vaak niet eens door 100 procent van de spelers gehaald. Naarmate je verder komt in de game en meer dingen doet die optioneel zijn, wordt het aantal spelers dat een Trophy heeft alleen maar minder, met als gevolg dat de Platinum, die je krijgt voor het halen van alle andere Trophies, vrij zeldzaam is. Maar het Platinum-clubje is niet zo exclusief bij Marvel’s Spider-Man 2.
Het blijkt namelijk dat meer dan 20 procent van de spelers de Platinum Trophy heeft gehaald (via PushSquare). Zo’n 58 procent van de spelers heeft het hoofdverhaal uitgespeeld. Beide getallen zijn vrij hoog voor een lange game met veel optionele content. Ratchet & Clank: Rift Apart staat op de tweede plek voor meest gehaalde Platinum Trophy in een first-party PlayStation game en die Platinum is maar door 12 procent van de spelers gehaald.
Er zijn wat kanttekeningen te plaatsen bij deze percentages. Zo worden spelers die hun console niet op het internet hebben aangesloten niet meegerekend. Ook is Spider-Man 2 nog maar een ruime maand uit, dus er kunnen nog veel spelers bij komen. De concentratie grote fans dat sowieso de Platinum Trophy ging halen is op het totaal aantal spelers nu waarschijnlijk hoger dan hij ooit zal zijn.

Marvel’s Spider-Man 2 enorm goed verkocht

Het grote aantal Platinum Trophies voor Spider-Man 2 is natuurlijk niet het enige waaraan te zien is dat de game een succes is. Dat bleek namelijk al heel snel uit de verkoopcijfers. Binnen een paar dagen was Marvel’s Spider-Man 2 de snelst verkochte PlayStation Studios game ooit.