Nieuwe Marvel's Avengers bug laat IP-adres in beeld zien

News
woensdag, 23 juni 2021 om 15:00
marvels avengersf1636021384
Spelers van Marvel’s Avengers hebben sinds gisteren een nieuwe update kunnen downloaden. De patch zorgt alleen wel voor een opmerkelijke bug, waarbij het IP-adres van de speler vol in beeld wordt getoond.
De release van Marvel’s Avengers is niet helemaal gegaan zoals ontwikkelaar Crystal Dynamics had getoond, maar sindsdien probeert de studio het dalende aantal spelers te fixen door middel van veel DLC. Het helpt alleen niet mee wanneer steeds nieuwe bugs verschijnen met updates.
De nieuwe update die gisteren is uitgebracht heeft alleen gezorgd voor een wel heel opmerkelijke bug. Sinds gisteravond staat bij meerdere spelers namelijk vol hun IP-adres in beeld. Het probleem is gedeeld door Paul Tassi van Forbes op Twitter, die ook meteen duidelijk maakt wat voor enorme fout het is van Crystal Dynamics.

Bug zorgt voor groot veiligheidsprobleem

Je eigen IP-adres in beeld zien lijkt in eerste instantie niet zo’n groot probleem, behalve dat het vrij irritant is. Voor sommige spelers kan het alleen zorgen voor een groot veiligheidslek. Het is bijvoorbeeld momenteel niet aan te raden voor gamers om Marvel’s Avengers te streamen, hoewel een aantal content creators daar wel afhankelijk van zijn.
Je IP-adres is namelijk uniek en als kwaadwillenden die in handen krijgen, kunnen ze er van alles mee doen. Zo is het mogelijk om een DDoS-aanval op te zetten om iemand uit de lucht te houden en het is ook mogelijk er andere informatie mee te ontfutselen. Het is dus te hopen dat Crystal Dynamics het probleem zo snel mogelijk oplost.