Marvel-acteur maakt gedurfde stap naar rivaal DC

News
woensdag, 13 december 2023 om 13:00
sean gunn guardians of the galaxy vol 3f1702464836
Acteur Sean Gunn stapt over naar DC. De broer van regisseur James Gunn was vanaf 2014 actief in het Marvel Extended Universe. De acteur gaat in het DC Universe de rol van Maxwell Lord op zich nemen.
De acteur speelde eerst in de Guardians of the Galaxy als de motion capture acteur van het personage Rocket Raccoon en voegde zich later ook als Kraglin toe aan het team van de Guardians.
Sean is ook de broer van regisseur James Gunn, die zelf ook de overstap maakte van het maken van Guardians of the Galaxy voor het MCU naar de leidinggevende van DC Comics-films. James Gunn maakte wel nog op de valreep een derde film in de filmfranchise met ook Sean in een prominente rol.

Bad Guy Maxwell Lord

Marvel-acteur Sean Gunn maakt dus de overstap naar het DC-universum en zal de rol van Maxwell Lord vertolken, zo meldt Deadline. De bekendheid uit Guardians of the Galaxy is toegevoegd aan de cast van een aankomende DC-franchise. De specifieke film waarin Sean Gunn zijn debuut zal maken als Maxwell Lord, blijft echter nog onbekend.
Het personage was recent al te zien in Wonder Woman 1984 (2020), waarin Pedro Pascal de rol vertolkte. Sean Gunns interpretatie van Maxwell Lord kan voor het eerst opduiken in Superman: Legacy (2025), een film die bedoeld is om een nieuwe fase in de plannen van DC in te leiden. Deze castkeuze belooft interessant te worden aangezien Gunn de uitdaging aangaat om een karakter tot leven te brengen dat eerder door Pascal werd neergezet. Of de samenwerking tussen de Gunn-broers wederom succesvol zal zijn, daar gaan we in de toekomst achter komen.