'Marko biedt Verstappen een uitkomst bij Red Bull Racing'

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 18:00
max verstappen sprint shootout balaclava gp china 2024
Max Verstappen heeft nog een contract tot 2028 bij Red Bull Racing. Maar naar verluidt kan de coureur zo vertrekken als hij wil.
Als je in 2023 had gezegd dat er geruchten gaan dat Max Verstappen wil vertrekken bij zijn huidige team, dan was je waarschijnlijk direct naar een psychiatrisch centrum gebracht. Maar sinds het begin van het nieuwe seizoen is het chaos bij Red Bull Racing.
Er is een interne machtsstrijd geweest, het schandaal rondom Christian Horner is nog steeds niet afgesloten en recent heeft Adrian Newey besloten om direct bij het team te stoppen. Daardoor lijkt de toekomst van Verstappen bij het team ook niet meer zeker.
Maar het is niet zo eenvoudig voor de regerend wereldkampioen om te besluiten om bij een ander team aan de slag te gaan. Hij zit immers vast aan zijn contract tot 2028, het langste contract van alle coureurs in de Formule 1. Maar volgens BBC Sport biedt Helmut Marko een uitkomst voor de Nederlander.

Wederdienst voor Verstappen

De Britse publicatie meldt namelijk dat Marko bereid is om zijn eigen contract bij Red Bull Racing te verscheuren, als Verstappen het team wil verlaten. Eerder dit jaar kwam er een gerucht naar buiten dat Marko, zonder kennis van Horner, een clausule aan het contract van Verstappen had toegevoegd. Als de adviseur het team verlaat, door een ontslag of eigen keuze, dan zou Verstappen vrij zijn om zijn eigen contract op te zeggen.
Daarmee heeft de Nederlander de topman van Red Bull Racing al eerder gered. Een paar maanden terug leek het erop dat Marko op non-actief gezet zou worden door de top van Red Bull, maar Verstappen dreigde dat hij dan ook op zou stappen. Voor die vriendendienst lijkt de wereldkampioen nu beloond te worden door de man die hem een plekje in de Formule 1 heeft gegeven.