Mark Zuckerberg wil dat Facebook zich richt op jongere gebruikers

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 11:30
facebookf1613037002
Mark Zuckerberg wil graag dat Facebook zich meer gaat focussen op de jongvolwassen op haar platform. Dit wil Zuckerberg doen door video’s een belangrijker onderwerp te maken op het social media-platform.
Facebook CEO Mark Zuckerberg wil dat zijn bedrijf zich meer gaat richten op jongvolwassenen. De opmerking zou zijn gemaakt tijdens een conference call met investeerders. Dat meldt The Verge. Zuckerberg suggereert dat de groei van gebruikers alleen maar onder oudere mensen plaatsvindt en dat daar verandering in moet komen.
Met veel concurrentie van platformen zoals TikTok zou Facebook meer gebruikers winnen als het platform zich focust op jongvolwassen, zelfs als dit ten koste gaat van haar oudere gebruikers. Zo zouden de Reels van Instagram 'net zo belangrijk zijn voor onze producten als Stories'. Volgens Zuckerberg is TikTok 'een van de meest effectieve concurrenten die we ooit hebben gezien'.
De veranderingen van het platform kunnen volgens Zuckerberg nog jaren gaan duren. Het bedrijf wil graag een verschuiving hebben naar video’s, zoals ze ook op Instagram hebben gedaan met Reels.

Facebook verliest gebruikers

Volgens The Verge verliest Facebook ook veel gebruikers en zal dat in de toekomst zo blijven. In de aankomende twee jaar wordt geschat dat het platform 45 procent van haar tienergebruikers zal verliezen. Verder wordt er verwacht dat de doelgroep jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar ook zal afnemen. Dit is wel stukken minder, namelijk met slechts 4 procent.