Mario Kart knalt je woonkamer in met Mariokart Live Home Circuit

  Nintendo heeft de smaak te pakken met de crossovers tussen games en het echte leven. Na LEGO Mario heeft Nintendo tijdens de Super Mario Bros 35th Anniversary Direct Mario Kart Live Home Circuit aangekondigd, met echte autootjes die je met je Switch kan besturen!

  Nintendo

  Mario Kart is al jaren een vaste waarde voor Nintendo en is niet weg te denken van de consoles van de consolebouwer uit Japan. Na Mario Kart 8 bleef het een tijdje stil rond de kartende Mario, tot vorig jaar Mario zijn opwachting maakte op de mobiele telefoons met Mario Kart Tour. Nu is Mario weer terug naar de Nintendo Switch, maar met een behoorlijke twist.

  Voor het eerst is het namelijk mogelijk om je eigen raceparcours aan te leggen. Niet op het scherm, maar gewoon in de kamer! Met een heuse start- en finishlijn en diverse autootjes kan je door de woonkamer scheuren, terwijl je de actie op je Switch kan volgen en je auto daar kan besturen. De autootjes zijn voorzien van een kleine camera waardoor je op je Switch de actie vanuit het autootje kan volgen.

  "Het fysieke autootje reageert op boosts in de echte wereld, stopt als hij geraakt wordt met een voorwerp en kan op verschillende manieren beïnvloed worden tijdens de race. Spelers zetten poorten neer en bepalen daarmee een eigen lay-out voor de race in hun eigen huis. De enige limiet daarbij is hun eigen fantasie. Je kan het opnemen tegen Koopalings in Grand Prix, een groot aantal aanpassingsmogelijkheden en kostuums ontsluiten voor Mario of Luigi. Je kan met maximaal vier spelers in locale multiplayer spelen."

  Nintendo

  Speciaal voor Mario's verjaardag

  Nintendo kondigde Mario Kart Live Home Circuit aan tijdens de Super Mario Bros 35th Anniversary Direct. We hoeven ook niet heel lang te wachten voor we zelf aan de slag mogen met de autootjes van Mario Kart: de verschijningsdatum is al op 16 oktober van dit jaar.

  Er komen twee pakketten op de markt, één met Mario en één met Luigi. Hoewel de prijs in Nederland nog niet bekendgemaakt is, is de verwachting dat deze rond de 99,99 euro zal liggen gezien het pakket 99,99 dollar kost in de VS.

  Dit artikel is op 13 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.