Top 5 open world games om naar uit te kijken in 2023

Article
zaterdag, 08 april 2023 om 11:00
star wars jedi survivorf1680607586
Liefhebbers van open world games hebben vorig jaar veel games gehad om van te genieten. Maar ook dit jaar lijkt een topjaar te worden voor het genre. Dit zijn de top 5 open world games om naar uit te kijken in 2023.

Star Wars Jedi: Survivor

Toen Star Wars Jedi: Fallen Order in 2019 uitkwam, waren velen verrast door de game. Het project van Respawn Entertainment zorgde namelijk voor een mooie combinatie van uitdagende gevechten, veel klimmen en klauteren en een divers assortiment aan planeten - zoals we natuurlijk van een echte Star Wars game mogen verwachten.
Voor de sequel lijkt Respawn Entertainment zo’n beetje elk aspect beter en groter te maken. Zo ziet de combat er spectaculair uit en zal er ook meer focus gaan liggen op exploration. De ontwikkelaar wil echt dat je de verschillende planeten gaat verkennen en ook zullen er steeds meer gebieden bij komen. En om spelers tegemoet te komen zal er in Star Wars Jedi: Survivor wel fast travel zitten.
Gelukkig hoeven we ook niet lang meer te wachten op de release van de game. Aan het einde van de maand kunnen we namelijk al aan de slag met het nieuwe avontuur van Cal Kestis.
Releasedatum: 28 april 2023
zelda tears of the kingdom luchtf1676465938

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

De titel waar alle ogen van Nintendo Switch-eigenaren natuurlijk op gericht is, is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het vorige deel in de reeks was een meesterwerk en staat bij velen op het lijstje van de beste games ooit gemaakt, dus het is niet zo vreemd dat de verwachtingen enorm hoog gespannen zijn.
Na de enorme wereld in Breath of the Wild gaat Nintendo nu meer de lucht in. Tears of the Kingdom krijgt namelijk veel verticale gameplay, waarbij je niet alleen mag klimmen, maar ook door de wolken kan vliegen.
Nintendo heeft recent eindelijk meer gameplay laten zien van Tears of the Kingdom en de studio lijkt te voldoen aan alle verwachtingen. Het is nu alleen nog even geduld hebben tot de release van de Switch game.
Releasedatum: 12 mei 2023
starfield gameplayf1655368065

Starfield

Later dit jaar is het alweer acht jaar geleden dat Bethesda aan kwam zetten met Fallout 4. Sindsdien wachten fans op een nieuwe singleplayer RPG van de studio en dit jaar is het dan eindelijk zover, na meerdere keren uitgesteld te zijn. Bethesda komt namelijk met de sciencefiction RPG Starfield.
De game belooft een enorm avontuur te worden, waarbij je verschillende en vreemde planeten kan bezoeken. Bethesda houdt nog steeds de lippen stijf op elkaar als het gaat over het verhaal, maar we weten wel dat het een grootse game wordt.
De gameplay moet volgens de studio aanvoelen als een Elder Scrolls-game en je zal veel personages tegenkomen. Er zit namelijk maar liefst drie keer zoveel dialoog in als The Elder Scrolls V: Skyrim!
Releasedatum: 6 september 2023
fjvoqhbveaa6ait1f1670830430

Marvel’s Spider-Man 2

Spider-Man is al heel lang de meest populaire superheld en dat is hij nu ook op het gebied van gaming. Peter Parker heeft al mogen schitteren in veel verschillende titels, maar Insomniac Games heeft met Marvel’s Spider-Man laten zien hoe je alle aspecten van de gameplay en waar plezier maakt - en niet alleen het slingeren door de stad.
De studio zit ook niet stil, want dit jaar is het alweer tijd voor Marvel’s Spider-Man 2, na de Miles Morales-uitbreiding in 2020. Beide superhelden zullen schitteren in het vervolg en dat is ook hard nodig. De Spider-Men moeten het namelijk opnemen tegen niemand minder dan Venom, die wordt ingesproken door Tony Todd.
Releasedatum: najaar 2023
2021 06 14 avatar 1f1680607861

Avatar: Frontiers of Pandora

Avatar is weer helemaal terug na de release van The Way of Water aan het einde van 2022. Maar fans kunnen niet alleen genieten van Pandora op het witte doek, er moet dit jaar ook een game verschijnen die zich afspeelt op de prachtige wereld.
Ontwikkelaar Massive Entertainment is namelijk bezig met Avatar: Frontiers of Pandora. Er is nog niet veel bekend over de open world game, maar wel zijn er wat details naar buiten gelekt die mooie dingen beloven. Zo krijgt de game een unieke missie-structuur en een dynamische weercyclus die veel impact heeft op de gameplay.
Met The Division games heeft Massive al bewezen dat het een prachtige en enorm sfeervolle wereld kan maken. Wij kunnen dus niet wachten om te zien wat de studio kan doen met een planeet als Pandora.
Releasedatum: 2023

Populair Nieuws