Man gearresteerd voor gewaagde Pokémon kaarten overval

News
dinsdag, 30 maart 2021 om 16:15
pokemon 200221 140306f1617113118
Voor geld kunnen mensen gekke dingen uitvoeren. Dat blijkt nu ook weer, nadat een man is Japan is gearresteerd voor een gewaagde overval voor Pokémon kaarten.
Japan heeft een beetje een reputatie voor bizarre verhalen omtrent games, anime en andere populaire media. Een 28-jarige man heeft dat vooroordeel nu opnieuw bevestigd, nadat hij is gearresteerd door de politie in Tokyo, zo meldt de Japanse nieuwssite The Mainichi.
De inwoner van Tokyo wordt er namelijk van verdacht dat hij heeft ingebroken in een winkel in het Higashi-Ikebukuro district. Hij zou met een touw zijn afgedaald van een gebouw van zes verdiepingen hoog, om vervolgens in de winkel te kunnen inbreken. Daar heeft de man de inhoud van de kassa meegenomen, van 260.000 Yen - omgerekend zo’n 2010 euro. De grootste buit komt alleen van de Pokémon en Yu-Gi-Oh kaarten die hij heeft meegenomen, die ongeveer 7733 euro waard zijn. Ondanks de gewaagde binnenkomst is de verdachte later toch nog gespot via de beveiligingscamera’s. Naar verluidt zou de man de overval hebben gepleegd om een schuld af te betalen.

Waarde Pokémon kaarten blijven stijgen

Het bedrag van de Pokémon kaarten die de man heeft gestolen klinkt behoorlijk hoog en dat komt doordat de waarde blijft stijgen. Zo werd er in 2019 een beloning van 1000 dollar aangeboden, voor de degene die een Pokémon kaart van 60.000 dollar zou vinden. Die was namelijk kwijtgeraakt door het postbedrijf. Met name kaarten die uit de eerste edities van de Pokémon Card Game komen kunnen per stuk duizenden dollars opleveren. Heb je dus nog een paar oude kaarten liggen, dan is het verstandig om die even door te spitten om te kijken of je bijvoorbeeld nog een gewilde Charizard hebt liggen.