Make-up artist Kleine Zeemeermin onder vuur

News
zondag, 28 mei 2023 om 14:30
the little mermaid 1
De make-upartist die verantwoordelijk is voor de look van Ursula in de nieuwe live-action versie van De Kleine Zeemeermin, wordt bekritiseerd door de LGBTQ+-gemeenschap. Volgens hen zou de make-upartist een queer persoon moeten zijn in plaats van Peter King.
Peter King, de make-upartist die verantwoordelijk is voor Ursula's make-up in de nieuwe Kleine Zeemeermin-film, wordt door de LGBTQ+-gemeenschap niet als de juiste persoon beschouwd voor deze taak. Aangezien Ursula gebaseerd is op de drag queen Divine, zou de make-upartist die haar opmaakt zelf queer moeten zijn. King reageert in een interview op de kritiek die hij ontvangt vanuit de LGBTQ+-gemeenschap.
King begrijpt niet waar de kritiek vandaan komt. De make-upartist achter Ursula bedoelt daarmee dat het niet noodzakelijk is dat hij zelf queer is om een personage op te maken dat gebaseerd is op een drag queen.

Nu in de bioscoop

Over het algemeen is de eerste test-versie van de Kleine Zeemeermin in de Verenigde Staten goed ontvangen. De film draait al een tijdje in de bioscoop, vanaf 23 mei om precies te zijn. Het testpubliek was in ieder geval erg over de film te spreken.
Om de film goed te promoten is er ook een Lego set uitgekomen rondom de Kleine Zeemeermin, geheel gebaseerd op de film. In de set zit een grote mossel waarop alle bekende karakters uit de film op terug te vinden zijn zoals Ursula en de Kleine Zeemeermin zelf.

Populair Nieuws