MacOS update verlengt duur van de Macbook accu

News
vrijdag, 29 mei 2020 om 8:30
apple art black and white design 544295f1589295204
Apple heeft voor de nieuwe update MacOS Catalina 10.15.5 een handige nieuwe functie toegevoegd. Het bedrijf introduceert de nieuwe functie 'Batterijconditiebeheer', deze functie zou de batterij van de Macbook een langere levensduur geven.

MacOS Catalina update

De nieuwe macOS Catalina update, macOS 10.15.5, zorgt ervoor dat de batterij van een MacBook een langere levensduur krijgt. Apple verlaagt de maximale laadcapaciteit van de batterij, waardoor de batterij uiteindelijk een langere levensduur zal krijgen. Door het helemaal leeg laten gaan en vervolgens weer volledig opladen van de batterij, kan de levensduur korter worden. De nieuwe functie van macOS Catalina 10.15.5 voorkomt dat de batterij helemaal opgeladen wordt, door onder meer het laadpatroon en de temperatuur te analyseren. Op een enkele keer opladen zal de batterij wel wat korter meegaan, waardoor de MacBook minder lang achter elkaar gebruikt kan worden.
De functie is goed voor mensen die hun MacBook de hele dag aan de oplader hebben. Batterijconditiebeheer werkt alleen voor MacBook modellen met een Thunderbolt 3-poorten, oftewel een MacBook Pro model vanaf 2016 of een MacBook Air model vanaf 2018. De nieuwe feature is een extra voordeel bovenop de features die macOS Catalina al bood. Hij staat na de update automatisch ingeschakeld op het toestel.

Nieuwe update installeren

Als de update niet vanzelf geïnstalleerd is op je Mac, kun je dit zelf alsnog doen. MacOS Catalina 10.15.5 kan via Systeemvoorkeuren gedownload worden, net zoals bij iOS. De update staat in Systeemvoorkeuren bij Software-update. De Mac gaat automatisch op zoek naar de nieuwste versie van macOS. Deze wordt dan vervolgens op de MacBook geïnstalleerd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties