Phil Spencer verwacht voldoende voorraad bij Xbox Series X launch

News
vrijdag, 29 mei 2020 om 9:30
xbox series xf1637772091
Door de coronacrisis kampen veel bedrijven met tekorten, wat tot gevolg heeft dat producten vertraagd zijn of in beperkte mate beschikbaar worden. Het is al langer de vraag of dat invloed gaat hebben op de launch van de next-gen consoles. Volgens Phil Spencer is zal er bij de lancering van Xbox Series X voldoende voorraad zijn.
Onlangs was Phil Spencer te gast in de podcast ‘Talking Games with Reggie & Harold’, een podcast met voormalig Nintendo of America topman Reggie Fils-Aime en journalist Harold Goldberg als gastheren. Op de vraag of de Xbox Series X op schema lag voor launch day antwoordde Spencer dat het Xbox team een positief gevoel heeft over de productieketen. Er wordt verwacht dat er bij de Series X launch voldoende hardware beschikbaar zal zijn.
De beschikbaarheid van hardware is voor de Series X van groot belang. Microsoft is van plan de console wereldwijd gelijktijdig te lanceren, iets wat niet gebeurde met de Xbox One. Bij de Xbox One had het team ‘maanden en maanden’ nodig om ‘ongelooflijk belangrijke markten’ te bereiken. Met Series X moet dat anders gaan, maar daarvoor is een grote voorraad consoles noodzakelijk.

Ook software gaat goed

Een succesvolle Xbox Series X launch is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de hardware voorraad. Ook games zijn van groot belang. Ook de softwarekant van de Series X wordt positief ingezien: de ontwikkeling van games maakt goede voortgang. Hierboven kun je de exacte woorden van Spencer, of de hele podcast, zelf beluisteren. Naast nieuwe games zal de Xbox Series X ook een flinke lijst met games voor backwards compatibility hebben.
Talking Games with Reggie & Harold wordt geproduceerd door de New York Videogame Critics Circle (NYVCC). De podcast is onderdeel van een initiatief om game-gerelateerde cursussen aan te bieden aan dakloze scholieren in New York. Afleveringen van de podcasts verschijnen onder andere op het NYVCC YouTube-kanaal.