M. Night Shyamalan kondigt zijn nieuwe thriller aan

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 19:00
old st 5 jpg sd low copyright 2021 universal studios all rights reservedf1634284785
Regisseur M. Night Shyamalan is de afgelopen jaren beziggeweest met maar liefst vier films, hij kreeg daarbij hulp van Universal Pictures. Nu is er meer nieuws over zijn volgende project voor Universal Pictures: de thriller Knock at the Cabin.
M. Night Shyamalan liet een video achter op zijn Twitter-account die te maken heeft met zijn nieuwste project: Knock at the Cabin. In de video is simpelweg alleen een datum te zien, 3 februari 2023. Waarschijnlijk de datum waarop zijn nieuwe film uit zal komen. Goed nieuws, want dit betekent dat Knock at the Cabin twee weken eerder uitkomt dan gepland. Deze film zou een opvolger van de film Old kunnen zijn, die dit jaar uitkwam.
Shyamalan wijkt niet af van zijn veelgebruikte tactiek: Zo min mogelijk informatie weggeven. Het plot is dan ook nog niet bekend. Het enige wat we weten is dat het script onder de honderd pagina's zit, wat Shyamalan bekend maakte in een tweet uit augustus. "Super strak, onder de honderd pagina's", aldus Shyamalan.

Shyamalan keert terug naar zijn roots

Het is tevens duidelijk dat Shyamalan terug zal keren naar zijn oorspronkelijke manier van films maken: korte, maar krachtige thrillers. De regisseur van The Sixth Sense liet in 2019 al weten dat hij de film The Visit enorm leuk vond om te maken. “Er is donkere humor, een ingewikkeld plot en daarmee zorg ik ervoor dat het publiek zich niet op zijn gemak voelt”, aldus Shyamalan.
De film Old haakt goed op die punten in. Het verhaal gaat over een groep mensen die even lekker genieten van een dagje rust op een afgelegen strand. Het is alleen snel voorbij met de pret wanneer de mensen erachter komen dat ze razendsnel ouder worden op het strand. Hun hele leven gaat letterlijk in een dag voorbij.
Old en Knock at the Cabin zijn twee films die Shyamalan maakt in samenwerking met Universal Pictures.