Love, Simon door seksuele thema's toch niet naar Disney+

    In april 2019 is bekendgemaakt dat er een nieuwe serie in productie zou zijn voor Disney+. De serie genaamd Love, Simon zou in juni, oftewel de Pride Month, uitkomen op de streamingservice. Maar omdat de serie niet familievriendelijk genoeg is zal Love, Simon nu op Hulu worden geplaatst.

    Walt Disney Studios

    Volgens Disney zou de beslissing niets te maken hebben met de homoseksualiteit van de hoofdpersoon. De keuze om de Love, Simon serie op Hulu te plaatsen zou vooral te maken hebben met het gebruik van alcohol en seksuele thema's. Dit vond Disney niet passend op een familievriendelijke streaming dienst als Disney+. De serie zal nu verschijnen op Hulu, een andere streaming dienst waar Disney de grootste aandeelhouder van is. Het aanbod van Hulu is meer op volwassenen gericht. In Nederland is Hulu nog niet beschikbaar, maar het ziet ernaar uit dat hier in 2021 verandering in gaat komen. Helaas betekent dit wel dat we de serie nog niet kunnen kijken.

    Love, Simon gaat over een middelbare scholier die worstelt met zijn seksualiteit en zichzelf probeert te ontdekken. De serie is gebaseerd op de gelijknamige coming-of-age film uit 2018. De serie telt 10 afleveringen en zou in juni op Disney+ geplaatst worden. Nu de serie naar Hulu gaat, is de titel ook aangepast. Love, Simon heet nu 'Love, Victor.'

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.