Dit is waarom EA Sports FC 24 Ultimate Team vrouwelijke spelers krijgt

News
woensdag, 19 juli 2023 om 11:30
ea sports fc 24 vrouwenf1689756885
Vorige week is EA Sports FC 24 officieel uit de doeken gedaan, inclusief de aankondiging dat vrouwelijke spelers worden toegevoegd aan Ultimate Team. EA heeft nu die beslissing toegelicht.
Al sinds FIFA 16 zijn vrouwelijke voetballers te vinden in de voetbalgames van EA Sports. Eerst als onderdeel van nationale teams en de mogelijkheden zijn steeds verder uitgebreid. Maar vrouwelijke voetballers zijn alleen nooit onderdeel geweest van Ultimate Team, de populairste modus van de FIFA games.
Daar komt alleen verandering in met EA Sports FC 24. Dat heeft de uitgever vorige week aangekondigd met de officiële reveal. Sindsdien is er op social media kritiek geweest, sommige fans vinden het namelijk niet realistisch om mannelijke en vrouwelijke voetballers te mixen in één team en dat het de ‘authentieke voetbalervaring' tegengaat. Vrouwelijke voetballers zouden het namelijk moeilijk hebben in duels met mannelijke spelers.
Sommige fans hebben opgeroepen om gescheiden teams te maken voor Ultimate Team. Maar volgens executive producer John Shepherd is de beslissing om de genders te mixen de juiste geweest, zo laat hij weten in gesprek met IGN.

“Het is iets waar we echt diep over hebben nagedacht. We hebben het gevoel dat we een belangrijke rol kunnen spelen in de groei van de sport door het te introduceren bij al onze fans. We zijn ervan overtuigd dat we de wereld rond voetbal willen verenigen. Ultimate Team is daar een geweldige plek voor. Het is een speltype waarin je je fantasieteam kunt samenstellen uit verschillende nationaliteiten, competities en clubs. En dus voelde het als een geweldige plek om dat te kunnen doen.”

Oplossing voor tegenstanders

Shepherd heeft ook een antwoord voor fans die geen vrouwelijke spelers willen zien in teams met mannelijke spelers. Volgens de topman zijn er namelijk genoeg modi, zoals Kick-Off, waarin je met realistische teams aan de slag kan en een authentieke ervaring krijgt.