Life is Strange True Colors release onthult een next-gen stap

News
donderdag, 18 maart 2021 om 18:45
life is strange true colorsf1616080702
Square Enix heeft vandaag de gloednieuwe Life is Strange True Colors uit de doeken gedaan. De game brengt een next-gen stap naar de serie en brengt een nieuw releaseschema mee. De Life is Strange True Colors release komt namelijk in één keer uit op 10 september 2021.
Alex is de hoofdpersoon in Life is Strange True Colors. Gaat naar het dorpje Haven Springs op verzoek van haar broer Gabe. Voor Alex is het een nieuw begin nadat ze haar jeugd in pleeggezinnen heeft gezeten. Nadat de broer en zus elkaar na acht jaar weer zien, maakt Alex ook nieuwe vrienden (en potentiële geliefden). Eén hiervan is Steph, een personage dat spelers kunnen herkennen uit Life is Strange Before the Storm.
Het verhaal draait alleen niet om de relatie opbouwen tussen Alex en haar broer, maar juist de dood van Gabe. Hij lijkt door een ongeluk om het leven te zijn gekomen, maar Alex vermoedt dat er meer aan de hand is.
Life is Strange True Colors wordt dan ook ontwikkeld door Deck Nine Games, de ontwikkelaar achter Life is Strange Before the Storm. Voor de studio is dit de tweede keer dat er aan een Life is Strange-game wordt gemaakt. De ontwikkeling begon dan ook al in 2017 en is veel complexer dan eerdere games doordat alles via motion capture is opgenomen.

Life is Strange True Colors gameplay op de schop

Alex heeft krachten waarmee ze emoties kan voelen van anderen. Ze voelt die zelf ook van andere mensen en kan door te focussen zelfs begrijpen wat ze voelen. De kracht van Alex is een groot onderdeel van de gameplay. Als speler heb je hier volledig de controle over. Alex noemt het alleen geen gave, maar juist een vloek.
Pre-orders voor Life is Strange True Colors gaan per direct open. Dat betekent dat je de game nu alvast kunt bestellen via Square Enix’ website. Er komt ook een speciale Deluxe Edition van de game, maar het is de Ultimate Edition die het aankijken waard is. Daar zit namelijk ook direct Life is Strange Remastered Collection in.
In deze editie zit Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm. De collectie bevat verbeterde graphics en animaties. De game komt later dit najaar ook nog uit als losse titel.