Life is Strange: True Colors krijgt stortvloed negatieve reviews van Chinese spelers

News
dinsdag, 14 september 2021 om 9:30
life is strange true colors duracionf1631520919
Spelers in China zijn niet bepaald tevreden met Life is Strange: True Colors, de nieuwe game van Deck Nine. Dat komt niet door de gameplay of het verhaal, maar door een bepaalde vlag.
Het verhaal van Life is Strange: True Colors speelt zich af in het ogenschijnlijk vredige dorpje Haven Springs. In de winkelstraat bevindt zich een winkeltje genaamd Treasures of Tibet, waar boven de ingang de vlag van Tibet hangt. Chinese spelers daar zijn niet bepaald blij mee.
Op Steam geven spelers uit het land massaal negatieve reviews voor Life is Strange: True Colors, meldt PC Gamer. De Tibetaanse vlag staat namelijk voor de onafhankelijkheid van Tibet, wat in de ogen van China niet klopt. Het land ziet Tibet namelijk officieel nog steeds onderdeel van de Democratische Republiek van China. Dat laten sommige reviews op Steam ook duidelijk weten.

Niet eerste review bombing door China

Chinese spelers hebben al eerder via reviews hun onvrede geuit over bepaalde games. Zo kreeg de titel Devotion de wraak van China over zich, omdat er in de game een referentie zat naar de meme waarin de Chinese president Xi Jinping met Winnie de Pooh wordt vergeleken. Films over de schattige beer zijn sinds de meme ook verboden in China.
Twee weken geleden werd in het land besloten dat kinderen een stuk minder lang mogen gamen. In totaal komt het neer op slechts drie uur per week en alleen op tijden die zijn bepaald door de overheid.

Populair Nieuws

Laatste Reacties