LG onthult tv met twee doorzichtige OLED schermen

News
dinsdag, 28 december 2021 om 9:45
tv kijkenf1629275165
LG Display heeft een nieuwe tv onthuld die te zien zal zijn tijdens de elektronica beurs CES 2022. De tv maakt gebruik van meerdere transparante OLED-schermen, die beide verschillende dingen kunnen tonen.
LG Display heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van de ontwikkeling van transparante televisies. Het bedrijf onthult namelijk een transparante televisie met twee schermen. LG Display gaat de televisies niet zelf produceren en verkopen, maar wil zo wel andere bedrijven op ideeën brengen om zelf iets met het concept te doen.

Wat is er speciaal aan de tv van LG Display?

De TV heeft twee schermen van 55-inch boven op elkaar gezet. Het idee van een transparante televisie is dat achter de beeldschermen er bijvoorbeeld kunst kan worden gezet, die je dan kan zien wanneer de TV niet aan is. Het is ook mogelijk om één van de schermen constant aan te hebben met een bepaald kunstwerk in beeld, waardoor het scherm de functie van een kunstwerk krijgt.
LG Display zegt dat de TV niet alleen bedoeld is voor consumenten en bijvoorbeeld ook in luxe winkels kan staan. De TV geeft veel mogelijkheden en dit is ook de bedoeling van LG Display. Het moet anderen inspireren om iets met het concept te gaan doen.
Helaas kan je als consument de TV niet binnenkort kopen in de winkel. Zoals al eerder gezegd wordt het dus niet door LG geproduceerd om zelf te verkopen. Toch zegt LG Display dat het voor het bedrijf mogelijk is om er een aantal te produceren, maar dat klanten dan zelf het bedrijf moeten contacteren. Op die manier zal het waarschijnlijk wel een dure TV worden.