LG komt met haar kleinste en grootste OLED TV ooit in 2022

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 12:30
oled evo gallery edition 97g2 lifestyle image v2f1641291665
2022 belooft een goed jaar te worden voor films, games en andere digitale gadgets. Zo ook voor TV’s, bijvoorbeeld de nieuwe G2 en C2 modellen van LG.
De vijfde generatie aan LG TV’s die in 2022 uitkomen krijgen een groter (of veel kleiner) scherm, een hogere helderheid in de G serie, unieke features, betere 4k ondersteuning, betere kleuren en een mooiere diepte. In 2021 werd al een OLED Evo paneel gebruikt, en deze keert terug in de G2 en C2 TV’s. De G2 zal significant beter zijn dan de C2, maar daarmee ook veel duurder. De C2 zal meer voor de mainstream consument zijn.
Alhoewel de kwaliteit en de prijs van de G2 en C2 klasse zal verschillen, is er één functie die wel voor beide modellen beschikbaar is. Beide TV’s krijgen een composite fiber-materiaal zodat ze veel lichter worden dan de vorige modellen. Zo wordt het makkelijker om de TV’s op de hangen en uit te pakken. De TV’s worden in verschillende maten geleverd, maar in tegenstelling tot vorige versies is er wel een schepje bovenop gedaan. De grootste TV is namelijk maar liefst 97 inch, de grootste OLED TV van LG ooit. Aan de andere kant breidt het bedrijf juist haar line-up uit met een 42 inch-versie, waarmee het de kleinste OLED TV is.

Hoe zit het met gaming?

De TV’s kunnen ook gebruikt worden om te gamen, zo speel je met 120HZ en 4K zonder enige moeite door een HDMI 2.1-aansluiting. Er is een low latency-modus, waardoor de vertraging tussen jouw input en de acties op het scherm kleiner wordt.
Grote concurrent Samsung gaat wel een stukje verder als het aankomt op de prestaties van haar nieuwe TV's. Het bedrijf heeft namelijk een scherm aangekondigd die een refresh rate van 144Hz heeft. Ook richt het bedrijf zich met een nieuwe line-up op cloud gaming.