Lewis Hamilton uitgeroepen tot ereburger van Brazilië na speciaal gebaar

News
vrijdag, 10 juni 2022 om 9:30
m290047f1654845639
Lewis Hamilton is niet alleen geridderd in het Verenigd Koninkrijk, de zevenvoudig wereldkampioen heeft nu ook een andere eer gekregen. De coureur is namelijk ereburger gemaakt van Brazilië.
Het congres van Brazilië heeft Lewis Hamilton donderdag officieel uitgeroepen tot ereburger van het land, dat meldt Sky Sports. Het wetsvoorstel kreeg genoeg stemmen in het parlement om de eer te verlenen aan de zevenvoudig wereldkampioen.
Het voorstel werd ingediend door congreslid Andre Figueiredo, nadat Lewis Hamilton de Grand Prix van Brazilië van 2021 won en daarna rondreed met de Braziliaanse vlag in zijn handen. Afgelopen april zei Hamilton dat hij vereerd zou zijn als hij ereburger gemaakt zou worden, toen hij een bezoek bracht aan Sao Paulo.
Er zijn een speciaal evenement georganiseerd gaan worden, waarbij Hamilton officieel gehuldigd wordt tot ereburger. Wanneer dat gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Diepe banden met Brazilië

Volgens congreslid Jhonatan de Jesus is het rondrijden met de Braziliaanse vlag niet de enige reden waarom de Brit de grote eer wordt verleend. Volgens De Jesus heeft Hamilton namelijk een 'diepe en emotionele band' met het land. Ook willen ze aandacht schenken aan de zaken waar Hamilton zich voor inzet, waaronder mensenrechten en diversiteit in de sport.
Er is daarnaast ook kritiek op het ereburgerschap van de wereldkampioen. Tiago Mitraud van de New Party erkent de prestaties van Hamilton in de Formule 1, maar het voorstel maakt volgens hem duidelijk dat 'de structurele problemen in Brazilië niet als een prioriteit worden gezien'.