Lewis Hamilton: "Ik heb het mentaal en emotioneel lange tijd moeilijk gehad"

News
donderdag, 31 maart 2022 om 15:00
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
Lewis Hamilton laat weten dat hij het ‘mentaal en emotioneel lange tijd moeilijk’ heeft gehad. De Formule 1-coureur deelt dit met zijn volgers op Instagram, om te laten weten dat andere mensen met mentale problemen niet alleen zijn.
Hamilton laat weten dat het een zwaar jaar is geweest, ‘met alles wat er om ons heen gebeurt’. De coureur geeft aan dat hij het sommige dagen moeilijk vindt om positief te blijven. ‘’Om door te gaan is een constante inspanning, maar we moeten blijven vechten, want er is nog zoveel te doen en te bereiken,’’ aldus Hamilton in zijn Instagram Story. Daarna richt hij zich specifiek op zijn volgers:

‘’Ik schrijf dit omdat ik jullie wil vertellen dat het oké is om je zo te voelen. Weet dat je niet alleen bent en dat we er doorheen gaan komen! Een vriend herinnerde mij er vandaag aan: ‘Je bent zo krachtig en je kan alles doen waar je je zinnen op zet.’

We kunnen alles bereiken als we er ons toe zetten. Laten we onthouden om dankbaar te zijn voor een nieuwe dag. Ik stuur jullie liefde en positiviteit.’’

- Lewis Hamilton

De wereld verbeteren

Hamilton zet zich op allerlei vlakken in om de wereld een betere plek te maken. Zo maakt hij zich hard tegen racisme, anti-LHBT-wetgeving en andere mensenrechtenschendingen. Ook zet hij zich in voor het milieu en dierenrechten, is hij ambassadeur voor UNICEF en Save the Children, doneert hij veel aan goede doelen en richtte hij ook zijn eigen goede doel op, de Lewis Hamilton Foundation. Binnen de motorsport heeft Hamilton ook zijn eigen commissie gekregen, om meer donkere coureurs te krijgen binnen de motorsport in het Verenigd Koninkrijk.

Populair Nieuws