Lewis Hamilton elke dag bang dat hij ontslagen zou worden

News
dinsdag, 18 april 2023 om 9:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Lewis Hamilton is ondanks zijn leeftijd nog steeds één van de meest begeerde F1-coureurs. Dat was niet altijd zo en de Brit was elke dag bang dat hij ontslagen zou worden.
Het is geen geheim dat de Formule 1 een stressvolle omgeving is. Elke race wordt van de coureurs verwacht dat ze wonderen verrichten en als dat niet het geval is, dan staan er talloze andere coureurs in de rij die claimen dat ze het wel kunnen doen. Zo zien we bijna elk seizoen wel weer iemand vertrekken, zoals Daniel Ricciardo aan het einde van 2022.
Ondanks die immense druk zijn er een aantal coureurs die zo getalenteerd zijn, dat het lijkt alsof zij zich geen zorgen hoeven te maken. Je zou bijvoorbeeld niet verwachten dat Red Bull Racing Max Verstappen zal ontslaan of dat Mercedes Lewis Hamilton de laan uit stuurt.
Laatstgenoemde maakte zich daar alleen wel erg zorgen over aan het begin van zijn F1-carrière, ondanks dat hij zijn debuutseizoen afsloot met één punt achterstand op de wereldkampioen en meer dan eens zijn talent liet zien. Dat vertelt Hamilton in gesprek met Fox News Australia.

“Elke dag was ik nerveus. Ik was altijd bezig om ervoor te zorgen dat ik mijn contract bij McLaren kon behouden. Ik wilde ervoor zorgen dat ik een goede indruk achterliet bij Ron Dennis, dus ik moest proberen iedere race te winnen. Ik was alleen maar gefocust op het leveren van goede prestaties.”

Contractverlenging voor Hamilton?

Momenteel heeft Hamilton nog een contract bij Mercedes, maar die loopt wel aan het einde van het seizoen af. Teambaas Toto Wolff heeft al meerdere keren aangegeven dat hij het contract graag verlengt, maar het lijkt erop dat de keuze nu bij Hamilton ligt. Die keuze is niet meer zo eenvoudig nu het niet zo soepel loopt bij Mercedes en de Brit is bovendien niet blij dat er niet naar zijn feedback is geluisterd tijdens de winterstop.

Populair Nieuws