Legendarische acteur Max von Sydow overleden op 90-jarige leeftijd

News
dinsdag, 10 maart 2020 om 8:29
game of thrones max von sydowf1583825117
Na een lange carrière op het witte doek is de Zweedse acteur Max von Sydow op 90-jarige leeftijd overleden. Ook in de laatste jaren was de acteur nog actief in de film- en televisiewereld
Met pijn in het hart heeft de familie van Max von Sydow op zondag bekendgemaakt dat de acteur is overleden in zijn huis in de Provence. Waar hij precies aan is overleden is niet duidelijk gemaakt door de familie.
Als een klassiek getrainde acteur maakte Von Sydow zijn debuut op het witte doek in 1949, in de Zweedse film Only a Mother. Het was het startschot voor een lange carrière, waarbij hij niet alleen speelde in Zweedse films, maar ook Franse producties en Hollywood films. Zo verscheen Von Sydow in The Exorcist en speelde hij de Bond villain Ernst Blofeld in Never Say Never Again.

Actief tot het einde

In zijn laatste levensjaren bleef Max von Sydow rollen spelen. In Game of Thrones vertolkte hij de rol van de Three-Eyed Raven en in The Force Awakens kwam de Zweedse acteur langs in de openingsscène van de film. Gisteravond is dan toch een einde gekomen aan de 70 jaar lange carrière van Von Sydow.

Populair Nieuws