Disney+ niet aantrekkelijk genoeg voor volwassenen?

  Disney+ moet al een zware concurrentiestrijd afleggen tegen onder meer Netflix. De streamingdienst heeft naast deze hoge concurrentie nog een ander aandachtspuntje om rekening mee te houden, namelijk het zogeheten PG label. Dit label zou Disney+ al een stuk minder interessant kunnen maken voor volwassenen.

  Disney+ is een streamingdienst die zich meer richt op kinderen. Het aanbod van Disney+ daarentegen is dan wel minder aantrekkelijk voor volwassenen. Om rekening te houden met kindvriendelijke content dient het platform zich te houden aan het zogenoemde PG label. Dit label houdt in dat de content geschikt is voor iedereen, ook jongere kijkers. De content die aan het PG label voldoet beperkt alcohol, seksualiteit en geweld in films.

  Door dit label kan de content van Disney+ na enige tijd wel saai worden voor volwassen kijkers. Het platform biedt voor nu ook nog geen oplossing, maar heeft in de toekomst wel andere plannen om aan de eisen van kijkers te voldoen.

  Hulu

  Alle volwassen content die wel in het bezit is van Disney, maar niet geschikt is voor Disney+ wordt overgezet naar Hulu. Momenteel is Hulu zonder VPN niet beschikbaar in Nederland waardoor er veel content misgelopen wordt. Overigens kan hier volgend jaar verandering in komen, eerder werd bekendgemaakt dat Hulu volgend jaar naar Europa zal uitrollen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.