Laatste seizoen 13 Reasons Why vanaf 5 juni te zien op Netflix

News
maandag, 11 mei 2020 om 19:30
13 reasons why s4f1589220348
Binnenkort komt er een einde aan de serie 13 Reasons Why. Het vierde en laatste seizoen is vanaf 5 juni te zien op Neflix. Daarmee komt er een einde aan de belevenissen van de laatstejaars van Liberty High.
De serie 13 Reasons Why is een tiener-serie die sinds 2017 op Neflix te zien is. De serie is controversieel omdat deze gericht is op tieners en in het eerste seizoen als centraal thema de zelfmoord van Hannah Baker heeft. Hannah heeft de 13 redenen waarom zij tot haar zelfmoord gekomen is verwoord in 13 cassettebandjes die ze naar de in haar ogen verantwoordelijken gestuurd heeft. De serie bevat vrij expliciete beelden, waaronder die van de zelfmoord van Hannah.
In de opvolgende seizoenen is te zien hoe de betrokken personen hun leven proberen op te pakken, maar steeds weer met de zelfmoord en de nasleep geconfronteerd worden. Ook deze seizoenen behandelen zware thema's waaronder echtscheiding en verkrachting.
Onlangs kwam de cast van 13 Reasons Why bij elkaar voor een scriptlezing voor het laatste seizoen. Dat werd een emotionele bijeenkomst.
In het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why bereiden de laatstejaarsstudenten van Liberty High School zich voor op hun diploma-uitreiking. Voordat ze afscheid kunnen nemen staan ze voor de uitdaging om een gevaarlijk geheim te bewaren, en moeten ze hartverscheurende keuzes maken die allesbepalend zijn voor hun toekomst.
Het laatste seizoen is vanaf 5 juni op Netflix te zien zijn en zal in tegenstelling tot de eerdere seizoenen slechts uit 10 afleveringen bestaan, elk ongeveer 60 minuten lang.