Kurosawa erfgoed erkent Ghost of Tsushima filmmodus

  De filmmodus van Ghost of Tsushima is een bijzondere ode aan filmmaker Akira Kurosawa. Zo bijzonder, blijkt nu, dat het Kurosawa erfgoed zelf deze modus erkent. Dat vertelt Sucker Punch aan Entertainment Weekly.

  Het betreft een filter dat spelers aan kunnen zetten. Het filter maakt onder andere het spel zwart/wit en voegt hevige regenval en harde wind toe. Deze modus is sterk geïnspireerd door de samoeraifilms die Akira Kurosawa maakte in de jaren '50 en '60. In het interview vertelt creatief directeur Jason Connell dat ze de modus 'Kurosawa Modus' wilden noemen als een ode aan de regisseur. Om die reden namen ze contact op met zijn erfgoed. Ze stuurden een video op met hoe het eruit gaat zien en kregen erkenning!

  Om de regisseur eer aan te doen besloot het team een unieke draai aan Kurosawa modus te geven. 'Het is meer dan een zwart/wit filter', vertelt Connell. 'We deden onderzoek naar de bolling van de lenzen van die tijd en meer'. Ook keken ze naar de tinten van zwart en wit die gebruikt werden. Als de kers op de taart maakten ze het beeld korrelig om écht te lijken op een oude film.

  Ghost of Tsushima is een stealth RPG die zich afspeelt op een Japans eiland. De eerste Mongul-invasie is van start gegaan en de samoerai die Tsushima verdedigden zijn zo goed als weggevaagd. Hoofdpersonage Jin leert dat hun eervolle manier van doen niet werkt tegen Monguls die zich niet aan hun erecode houden. Om zijn thuis te bevrijden en om wraak te nemen voor zijn gevallen metgezellen moet hij een andere aanpak aannemen. Spelers kiezen zelf of zij als een trotse samoerai gevechten aangaan, of als de 'ghost' aanvallen vanuit de schaduwen.

  Ghost of Tsushima is vanaf 17 juli te spelen op PlayStation 4.

  Ghost of Tsushima

  Verkijgbaar vanaf 17 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.