Call of Duty Warzone 'racistisch' handgebaar verwijderd

  Zonder iets naar buiten te brengen heeft ontwikkelaar Infinity Ward een handgebaar uit Call of Duty Warzone en Modern Warfare gehaald. Het gaat om het OK-gebaar, dat gemaakt wordt van de duim en wijsvinger een cirkel te maken.

  Het handgebaar zou uit Warzone verwijderd zijn, doordat het door velen als racistisch gebaar wordt gezien. Het OK-teken zou veel worden gebruikt door zogenoemde White Supremacy-bewegingen. Het symbool, dat vooral veel bij duiken gebruikt wordt, is eigenlijk al decennia lang het gebaar voor ‘alles in orde’. Alleen lijkt het steeds vaker om een minder gezellig gebaar te gaan. Door met de wijsvinger en duim de letter O te maken, ontstaan ook de letters W en P. Die twee letter zouden verwijzen naar ‘white power’, oftewel blanke overheersing. De Amerikaanse Anti-Defamation League voegde het OK-teken in 2019 zelfs toe aan haar lijst voor haatsymbolen.

  Trickshot in Warzone

  Begin dit jaar werd het OK-gebaar nog toegevoegd aan Warzone en Modern Warfare. Veel spelers gebruikten het gebaar tijdens een soort trickshot. Door met de linkerhand het OK-teken te geven, knalde spelers met het wapen in de rechterhand vijanden af.

  Infinity Ward en Activision hebben nog niet gereageerd op het verwijderen van het handgebaar. Om spelers niet teleur te stellen, heeft de ontwikkelaar het gebaar uit Warzone en Modern Warfare gehaald. Spelers krijgen als vervanging het Crush-gebaar.

  Warzone niet de enige

  Het is trouwens niet eens de eerste keer dat er in gameland ophef is over het OK-symbool. In april 2019 zou Blizzard tijdens een toernooi een fan verteld hebben het gebaar niet te maken. Tijdens een stream in de Overwatch League-arena was het gebaar gespot. Blizzard zou naar verluidt een klacht hebben gekregen, waarna het gebaar dus niet meer mocht.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.