Krijgt Macbook Air binnenkort een OLED-display?

News
woensdag, 14 december 2022 om 17:00
macbookf1649931922
Apple heeft nog altijd plannen om meer devices een OLED-scherm te geven. Er gaan opnieuw geruchten rond wanner de Macbook een OLED-display krijgt. Maar wat weten we al over een MacBook met OLED-scherm?
De meeste Apple’s MacBooks zijn vooral voorzien van een LCD-display. Inmiddels zijn er ook modellen met een mini-LED-scherm. Er is momenteel nog geen MacBook met volledig OLED-display uitgebracht, Al is de OLED-techniek niet onbekend bij MacBooks. Volgens de nieuwste geruchten gaat Apple pas in 2024 de macbook voorzien van een OLED-scherm.
Display-analist Ross Young brengt de nieuwste informatie. Hij is goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de display’s in Apple’s aankomende producten en heeft in het verleden vaker juiste voorspellingen gedaan. Zo zegt hij dat Apple in 2024 een 13-inch MacBook Air gaat uitbrengen met OLED-display.
Vergeleken met de huidige Macbook Air zal dit een flinke upgrade zijn. OLED biedt een hogere resolutie, mooiere kleuren en diepere zwarttinten tonen ten opzichte van de huidige schermtechniek in de MacBook Air.
screenshot 2020 06 23 at 174336f1670864975

OLED iPad

Verder geeft de analist niet veel vrij over andere specificaties voor over de MacBook Air. Wel voegt hij toe dat er in 2024 ook nieuwe 11-inch en 12,9 inch iPad Pro met OLED-schermen verwacht worden. De geruchten rondom iPads met OLED-scherm gaan al een tijdje rond. Dit betekent een upgrade ten opzichte van de bestaande displays.

Touch Bar

De OLED-techniek is geen onbekende voor de MacBooks. De MacBook pro had jarenlang een aanraakgevoelig langwepige OLED-strip boven het toetsenbord, genaamd de Touch Bar. De keuze van Apple om met verder te gaan met OLED-technieken is dus ook vrij logisch.
In de Touch Bar zie je diepzwarte kleuren OLED en dat valt mooi samen met de zwarte toetsen van het toetsenbord. Een volledig OLED-scherm is toch wat anders dan een langwerpig stukje scherm boven je toetsenbord.

Populair Nieuws

Laatste Reacties