Noodsatellietfunctie van iPhone 14 in Europa gelanceerd

News
woensdag, 14 december 2022 om 16:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Emergency SOS via satelliet, een nieuwe veiligheidsfunctie die is geïntroduceerd met de iPhone 14 waarmee gebruikers contact kunnen opnemen met hulpdiensten wanneer ze geen vast mobiel of wifi-signaal hebben, is nu beschikbaar in bepaalde Europese landen. De functie is vorige maand gelanceerd in de V.S. en Canada, maar is nu ook beschikbaar in een paar Europese landen.

Vragenlijst

De functie is bedoeld om iPhone-bezitters in noodsituaties te helpen door hen berichten te laten sturen naar hulpdiensten. Nadat je op de normale manier hebt geprobeerd te bellen naar de hulpdiensten maar er niet in bent geslaagd, vraagt de iPhone 14 om “Noodgeval te melden” en krijg je een vragenlijst om informatie over de situatie te verzamelen.
Antwoorden op de vragenlijst worden samen met je locatie, hoogte, iPhone-batterijniveau en een medisch ID (indien beschikbaar) verzonden. Er is ook nog de mogelijkheid om contacten voor noodgevallen op de hoogte te stellen.
iphone home schermf1670947702
“Dankzij de functie kunnen hulpdiensten worden gealarmeerd wanneer dat voorheen niet mogelijk was en kunnen ze hun werk beter doen, mede dankzij de eerste informatie die kan worden gedeeld met coördinatoren, zoals locatie en essentiële details over de noodsituatie. Uiteindelijk zal dit helpen levens te redden.” – John Anthony, de voorzitter van de British Association of Public Safety Communications Officials

Vorige maand getest

Emergency SOS via satelliet werkte goed toen het vorige maand getest werd in een park in Brooklyn. Houd er rekening mee dat het een minuut of langer kan duren voordat berichten worden verzonden, afhankelijk van het signaal tussen je telefoon en satelliet. Het is ook mogelijk om je locatie via satelliet te delen met vrienden en familie met behulp van de Zoek mijn-app in niet-noodsituaties.
Volgens Apple gaat de Emergency SOS-functie volgend jaar via satelliet in meer landen zal uitkomen. Nog even geduld dus.

Populair Nieuws

Laatste Reacties