Krijgt de PlayStation 5 verwisselbare faceplates?

News
maandag, 27 juli 2020 om 18:00
ps5 liggendf1653392944
Via een Chinees forum zijn foto's opgedoken van wat lijkt op losse witte PlayStation 5 faceplates. Al eerder waren er geruchten over andere kleuren en modellen voor de PlayStation 5, waaronder een zwarte versie.
Op een Chinees forum genaamd A9VG zijn foto's opgedoken van losliggende witte PlayStation 5 faceplates. De plates zijn voorzien van het PlayStation logo en lijken eenvoudig vast te klikken te zijn. Door de keuze voor dit klik-systeem lijkt het een peuleschil om de witte faceplates van de PlayStation 5 los te maken en te vervangen.
Ook eerdere versies van de PlayStation waren al eenvoudig te demonteren om zodoende de harde schijf te kunnen opwaarderen of om de blu-ray speler te onderhouden. Dat ging alleen nooit zover dat de hele buitenkant eenvoudig te verwijderen was.

Verwisselbare faceplates voor de PlayStation 5, ook een feest voor Modders

Mochten de faceplates van de PlayStation 5 inderdaad zo makkelijk verwisselbaar zijn, dan opent dat niet alleen de deuren voor het eenvoudig uitbrengen van meerdere versies van de console, ook modders kunnen veel eenvoudiger aan de slag om hun console naar eigen smaak aan te passen.
Bij de huidige generatie gebeurt dat meestal door een plaklaag over de bestaande faceplate heen te plakken, maar als de hele platen eenvoudig te verwisselen zijn kunnen modders hun eigen faceplates gaan fabriceren en zelfs met een 3D printer maken. Dit zou een veel grotere vrijheid geven om de console naar eigen wens aan te passen. Wij zijn alvast benieuwd welke creatieve modellen dit zou opleveren!