Gerucht: zwart/rode PlayStation 5 variant onderweg

News
vrijdag, 10 juli 2020 om 16:00
black ps5f1594386687
Op ResetEra is een foto opgedoken van marketingmateriaal van Sony waarin een zwart-rode PlayStation 5 te zien is. Hiermee lijkt een tweede variant van de nieuwe Sony-console gelekt te zijn.
Sony verraste vriend en vijand met de presentatie van de nieuwe PlayStation 5. Niet alleen was de vorm flink anders dan eerdere consoles met een futuristisch design, ook de kleurstelling was bijzonder: de console was voornamelijk wit met zwarte details en blauwe belichting. Velen vonden het mooi, anderen zagen liever een meer traditioneel zwart design.
Vooral voor die laatste groep gloort er hoop. Op ResetEra is marketingdocumentatie te zien waarop naast een zwarte Experia TV en camera ook een zwarte/rode PlayStation 5 console en controller te zien zijn.
black ps5 marketing folderf1594387127

Zwart-rode PlayStation 5 console duikt op in marketing materiaal

De zwart-rode console en controller staan afgedrukt in promotiemateriaal dat Sony onder winkels verspreidt. Dit is bedoeld om het winkelpersoneel in te lichten over nieuwe producten van het bedrijf. Gezien de volledige brochure en de inhoud daarvan lijkt het materiaal legitiem.
Natuurlijk is het mogelijk dat Sony bewust de console en controller zwart/rood gemaakt heeft om netjes in het verder ook zwart/rode plaatje te passen, maar ook Sony weet dat dit soort materiaal snel zijn weg naar het internet weet te vinden. Ook kan het zijn dat de poster in de folder gephotoshopt is, maar ook daarvoor lijkt de kwaliteit te goed. De zwarte console heeft veel weg van het herontwerp dat de Italiaanse ontwerper Giuseppe Spinelli eerder toonde, waarbij hij de rode banden blauw maakte. Zo lijken er steeds meer stemmen op te gaan die liever een op zwart gebaseerde console zien dan de nu gepresenteerde witte.
Sony heeft al eerder aangegeven dat er meerdere varianten van de PlayStation 5 console gaan verschijnen, maar daarbij werd uitgegaan van het idee dat deze pas later na de lancering van de standaard console zouden verschijnen. De zwart-rode console en controller zouden erg mooi passen bij de release van Spider-Man Miles Morales.
Zoals altijd moeten niet-officieel bevestigde berichten met een korrel zout genomen worden, maar wij zien deze zwart-rode editie alvast wel zitten.
Dit artikel is bijgewerkt op 18 augustus 2020.